L'Escola Municipal de Música d'Olot reprèn les classes presencials

La plataforma educativa Aulavirtualmusica s’ha consolidat per a poder mantenir la formació dels estudiants de música després del tancament de les instal·lacions per la pandèmia

L'Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge.
L'Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
10 de març del 2021
Actualitzat a les 9:36h
Seguint les normatives del Departament de Salut i del PROCICAT arran de la pandèmia, des del passat 1r de març, l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge (EMMO), ha iniciat la represa de les classes de forma presencial.

Tal com marquen les mesures imposades, el retorn s’ha fet de forma esglaonada i progressiva amb els alumnes més joves, des de P3 fins a 7 anys, que han estat els que s’han vist més afectats per les restriccions.

Des d’aquest 8 de març també han retornat a les aules els alumnes de fins a 9 anys que cursen estudis de llenguatge musical així com alguns grups d’adults.  

La voluntat és anar ampliant i incrementant la presencialitat de les classes formatives, sempre mantenint-se per sota del 50% de l’aforament total. D’aquí la importància de la combinació de la formació presencial i telemàtica i els bons resultats obtinguts a través de l’aplicatiu Aulavirutalmusica que el setembre del 2020 es va posar en marxa per a poder continuar fent la formació musical.  

L’Escola de Municipal de Música d’Olot va ser la primera escola municipal de música de les comarques gironines que va implementar aquest innovador sistema d’ensenyament musical. Aquesta eina innovadora ha brindat l’oportunitat d’aplicar les noves tecnologies a l’ensenyament musical, oferint la possibilitat d’ensenyar el món de la música d’una manera més visual, pràctica i lúdica que fa molt més assequible el llenguatge musical, tant des de la classe presencial a l’aula a través de pantalles de televisió i ordinadors.
 

Així, tot i les restriccions i la manca de sessions pràctiques presencials, els gairebé 300 alumnes han pogut seguir cursant els seus estudis de música; compaginant llibres i ordinadors, tauletes o mòbils, sessions telemàtiques en grups reduïts i a través de l’aplicatiu que permet connectar-se en qualsevol moment i des de qualsevol espai. Ara, està a l’espera d’una nova adaptació de la plataforma educativa que permeti disposar d’eines més directes per ensenyar música als alumnes més petits.  

Des del principi, l’Ajuntament d’Olot a través de l’Àrea d’Educació i Joventut va donar suport a aquesta iniciativa aportant tot el material i elements necessaris perquè es pogués dur a terme, adequant la xarxa informàtica de l’escola i adquirit les pantalles necessàries perquè les aules estiguessin adaptades a les noves necessitats tecnològiques.

“Fins al moment les famílies i alumnes han continuat els seus estudis. Els estem molt agraïts per la seva paciència. No s’han pogut dur a terme activitats, concerts, trobades o recitals, però tots els estudiants han treballat i aprofitat les classes dins de les limitacions que ha provocat tota la situació sanitària”, assegura el director de l’EMMO, Albert Carbonell qui també destaca la perseverança dels professors del centre. “Cal continuar tirant endavant; la música ens pot ajudar a superar moments com els actuals”, assenyala.
Arxivat a