Olot es mobilitza el 8-M per a reclamar la defensa de les treballadores

Vora tres-centes persones es concentren a la plaça Major seguint la crida de la Dalla, el Col·lectiu Feminista de la Garrotxa, per a situar "les dones a primera línia"

Les concentrades han penjat una pancarta, el lema de la qual ha estat corejat per tota la plaça Major.
Les concentrades han penjat una pancarta, el lema de la qual ha estat corejat per tota la plaça Major. | Martí Albesa.
09 de març del 2021
Actualitzat a les 9:12h
Vora tres-centes persones s'han manifestat aquest vespre de dilluns, 8 de març, a la plaça Major d'Olot en commemoració del Dia Internacional de les Dones, fent especial èmfasi en la defensa de les treballadores.

La concentració feminista ha estat organitzada, en el context de la pandèmia, per la Dalla (Col·lectiu Feminista de la Garrotxa), l'Associació Sagoe contra el racisme, Alliberem-nos, la CNT d’Olot i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que han convocat els actes d'aquest 8-M amb el lema “Les dones som i serem a primera línia”.
 

Un aspecte de la manifestació del 8-M a Olot aquest dilluns. Foto: Martí Albesa.


Durant l'acte d'aquest vespre s'ha llegit un manifest per a reclamar millores laborals per a les dones que treballen en  l’educació o la sanitat, s'ha ha defensat el dret a l'avortament lliure, gratuït i universal i s'ha exigit la derogació de la Llei d’estrangeria.

Les feministes garrotxines, també han demanat instaurar una renda bàsica universal i escometre integralment la xacra de la violència masclista amb més recursos per a defensar les dones que són agredides i assetjades.
 

La manifestació del 8-M a Olot aquest dilluns. Foto: Martí Albesa.


Els actes del 8-M a Olot de les convocants també han tingut un instant de performance al matí a les escales de l'església de Sant Esteve.
 

Un altre aspecte de la manifestació del 8-M a Olot aquest dilluns. Foto: Martí Albesa.

 

La manifestació del 8-M a Olot aquest dilluns. Foto: Martí Albesa.




 
Arxivat a