ERC reclama el control de les colònies de gats a Sant Joan les Fonts

Els republicans volen que s'apliqui el programa d'esterilització que promou SIGMA per a evitar problemes de salubritat i baralles o enverinaments pel fet que hi ha veïns que els alimenten

08 de març del 2021
Actualitzat a les 16:06h
Els republicans de Sant Joan Plural, en boca de la seva portaveu, Isabel Rigat, han presentat avui en compareixença la moció que portaran a votació al pròxim ple municipal per a demanar que l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts aprovi un pla per a controlar les nombroses colònies de gats que hi ha als carrers del poble i que són font de problemes de brutícia i conflictes entre els veïns que els peixen i els qui creuen que alimentar-los propicia que en vinguin més i es reprodueixin.

Per a la portaveu d'ERC a Sant Joan, Isabel Rigat, "és un fet que actualment hi ha molts gats de carrer en diferents punts del nostre municipi que són alimentats per veïns preocupats pel seu benestar". Saben, però, que hi ha moltes queixes a l’Ajuntament perquè la sensació és que la població de gats augmenta sense control,  tenen excés de menjar i els carrers estan bruts d’excrements.
 

Isabel Rigat ha explicat la moció que presentaran al ple municipal Foto: XBC.


Als republicans els agradaria tenir una població de gats de carrer sana i controlada, per manera de tenir els carrers nets i evitar les queixes dels veïns. "En definitiva, que la presència de gats no sigui una font de conflicte ni es converteixi en un problema de salut pública", ha afegit Rigat.
 
Al municipi hi ha diferents zones on s’han vist aquestes colònies, per exemple, a Les Mulleres, Can Miquelet i Peracaula a Sant Joan, el carrer Sant Joan i la Roureda a la Canya. També, s’havia detectat una colònia de gats al nucli de Begudà i gràcies a la col.laboració veïnal es van dur a terme diferents accions de captura, esterilització i vacunació,  així com alguna adopció, "i ara tenen una colònia de gats sana i controlada", ha afirmat la portaveu.
 

Fórmules adoptades en municipis com Argelaguer, Mieres i Santa Pau. Foto: Arxiu NG.


El que demanen, precisament, és que que s’apliqui el projecte del SIGMA per al control dels gats de carrer, similar el que és va dur a terme el nucli de Begudà i altres municipis que l’han dut  terme amb bona resolució.

Per poder portar a terme el projecte s’han de fer diferents accions :
 
1.Definir grups o persones voluntàries que faran el control.
2. Pactar criteris d’alimentació : horaris, torns, menjar …
3. Campanya de cens de gats domèstics i divulgació del projecte.
4. Pactar com fer les captures amb els col.laboradors i la Protectora.
5. Captura, esterilització, descucació, vacunació dels gats i retorn.
6. Seguiment de les colònies.
 
Amb tot això des de Sant Joan Plural pretenen tenir una colònia de gats de carrer sans i controlats i que minvin les molèsties per aconseguir el benestar dels habitants del municipi.