8-M

VÍDEO Les Planes d'Hostoles celebra el 8-M amb cent-sis mirades de dones

L'exposició fotogràfica es pot veure a partir d'avui a la plaça Nova, organitzada per l'Associació feminista les Guilles, que s'està gestant a la vall Ter-Brugent

per NacióGarrotxa, Les Planes d'Hostoles | 8 de març de 2021 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les Planes d'Hostoles celebra el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb una exposició fotogràfica de dones de la població a la plaça Nova del municipi, amb l'objectiu de fer visible la seva diversitat i donar-los veu.


L'exposició es fa a l'aire lliure i consta de més de 100 fotografies de dones adultes de les Planes. La participació ha estat molt elevada per A aquesta primera acció al poble, amb la representació d'aproximadament el 15% de la població femenina.

Les fotografies van acompanyades del nom, l'any de naixement, i unes frases que parlen sobre la felicitat i estimar-se. En concordança amb el moviment feminista dels darrers anys, s'ha volgut potenciar la sororitat, és a dir, l'empoderament a través de la germanor i la solidaritat entre dones.


La iniciativa d'aquesta exposició ha estat una proposta de l'Associació feminista les Guilles que s'està gestant a la vall Ter-Brugent, i la idea de realitzar una exposició fotogràfica local també es desenvoluparà a d'altres poblacions però amb d'altres formats com Anglès o la Cellera de Ter.

A les Planes d’Hostoles hi viuen 725 dones majors d’edat de 23 nacionalitats diferents. En aquesta exposició fotogràfica hi ha participat un 15% de la població femenina adulta del poble i és una mostra de la diversitat i la riquesa que són.


Potser aquesta és l’acció més participativa que s’ha fet mai a les Planes per a celebrar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. Amb aquesta actuació volen donar visibilitat i veu a les dones del poble, que avui parlen de felicitat i d’estimar-se.
 

 

Participació