El conseller Tremosa destaca «l’aposta de la Garrotxa, amb una estructura industrial modèlica»

Visita l'empresa Noel Alimentaria i l'Ajuntament d'Olot, on Pep Berga li trasllada la necessitat de treballar per la recuperació econòmica

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a l'Ajuntament d'Olot.
El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a l'Ajuntament d'Olot. | Martí Albesa.
05 de març del 2021
Actualitzat a les 8:33h
El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquesta tarda de dijous l’empresa Noel Alimentaria, a Sant Joan de les Fonts, i s’ha reunit amb la direcció de la firma, que ha presentat el projecte amb què opta als fons europeus Next Generation EU, amb un pla d’inversió de 300 milions d’euros i la previsió de crear 400 nous llocs de treball directes.

El conseller Tremosa ha estat acompanyat del secretari general d’Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga i, també, s’ha reunit amb el batlle d’Olot, Pep Berga, a la Sala Gussinye de l'Ajuntament, amb els regidors al Saló de Sessions i amb representants d’EURAM Garrotxa, l’Associació d’Empresaris de la Garrotxa.

Noel Alimentaria és una de les empreses líders del sector carni a Catalunya i l’estat espanyol. Fundada l’any 1940, s’ha especialitzat en l’elaboració d’embotits, productes cuits i carns fresques i elaborades, que exporta a més de 60 països d’arreu del món. El projecte plantejat per Noel als fons europeus se centra principalment en sostenibilitat ambiental, eficiència energètica, traçabilitat i digitalització, instal·lacions productives i innovació tecnològica; i l’objectiu és dur-lo a terme en els propers tres anys, havent- se completat més de la meitat a finals del 2022.
 

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en la reunió amb l'empresa càrnia Noel de Sant Joan les Fonts. Foto: ACN.


El conseller Tremosa ha posat l’empresa alimentària com a exemple de “l’aposta industrial de la Garrotxa”, que té “una estructura industrial modèlica” que ha permès que “la crisi hagi sigut menys intensa que en altres comarques on ha estat demolidora”. “Els països més resilients d’Europa són els que tenen més base industrial”, ha afirmat. I ha destacat que mentre “Catalunya exporta un 30% per cent del seu PIB, la Garrotxa ho fa per sobre del 50%”. “Un territori tant potent que té una exportació molt per sobre de la mitjana catalana necessita infraestructures i la Variant d’Olot hauria de ser una prioritat de país de màxima urgència”, ha manifestat.

La visita a l'Ajuntament d'Olot

Durant l'estada a la Garrotxa, Ramon Tremosa, ha signat en el  Llibre d’Honor de l'Ajuntament d'Olot, i s’ha reunit amb el batlle, Pep Berga, així com amb tècnics municipals, que l'han informat dels projectes clau pel que fa a mobilitat i al territori, els programes culturals i de promoció econòmica que impulsa el Consistori i les accions, ajudes directes i plans que s’han engegat per fer front a la crisi per la pandèmia.

Durant la trobada, el batlle d’Olot també ha volgut traslladar les necessitats, les peticions i la situació que viuen sectors empresarials com el comerç, el sector turístic i la restauració que s’han vist afectats arran la crisi i les mesures sanitàries per evitar la propagació de la COVID-19. Pep Berga ha demanat al Departament d’Empresa la convocatòria de noves línies de subvencions que puguin ajudar als sectors econòmics que s’han vist més afectats per la pandèmia i que, a causa de les mesures de contenció, continuen sense poder recuperar la seva activitat habitual. Unes peticions a les quals el conseller s’ha compromès a continuar treballant per donar-hi resposta.
 

El conseller Tremosa i el batlle, Pep Berga, al Saló de Sessions de l'Ajuntament d'Olot. Foto: Martí Albesa.


En aquesta línia, el conseller ha destacat l’important teixit empresarial de la comarca de la Garrotxa i de les infraestructures necessàries per a la seva potenciació, renovació i recuperació com el projecte de la variant, el qual ha titllat de “prioritat de màxima urgència”.

Paral·lelament, la directora de l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa (DinàmiG), Ariadna Villegas, ha estat l’encarregada de detallar les dades de l’anàlisi de l’impacte als diferents àmbits i camps de la ciutat i la comarca.

La construcció de l'Espai Cràter ha estat un dels altres temes que han format part de la trobada. que busca dinamitzar el turisme de la comarca. Es tracta d’un projecte que explicarà el fenomen vulcanològic, així com el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa, i que tindrà un impacte "molt positiu sobre l’activitat econòmica del territori ; hi haurà un abans i un després per la ciutat d’Olot".

La visita empresarial a Olot i la Garrotxa per part del conseller Tremosa ha finalitzat amb la trobada amb els membres de l’entitat EURAM, l’Associació d’Empresaris de la Garrotxa, per a conèixer les conseqüències de les mesures de contenció per fer front a la Covid-19 al teixit productiu de la comarca.
 
Arxivat a