1 de 10
Habitatge

L'Ajuntament de la Vall d'en Bas detecta 150 habitatges buits al municipi

S'ha iniciat el contacte amb els propietaris per a oferir-los suport i acompanyament en el cas que vulguin mobilitzar el seu habitatge i fer que s'ocupi de nou

Els Hostalets d'en Bas és un dels set pobles que conformen el municipi de la Vall d'en Bas. | Xavier Borràs.
per NacióGarrotxa, Vall d'en Bas | 4 de març de 2021 a les 09:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per manera de mobilitzar el parc d’habitatges del municipi, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va engegar l'any passat un estudi per a quantificar els que estaven buits. Aquesta mobilització de l’habitatge a la Vall responia, d’una banda, a la demanda de molts joves nascuts o no al municipi que hi cerquen una residència per a poder emancipar-se i desenvolupar-hi el seu projecte de vida, i joves parelles amb fills que es volen establir a la Vall i fer-hi arrels; i, de l’altra, un compromís de l’equip de govern adquirit en el seu programa electoral.

Així, durant l’any passat s’han dut a terme entrevistes a persones de cada poble coneixedores de la situació dels habitatges per a determinar quins eren buits segons els criteris establerts per la Generalitat (en què, durant els dos darrers anys l’habitatge havia d’estar sense ocupar) i s’ha consultat el cadastre per a obtenir informació de cadascun d’aquests habitatges buits.


El resultat és que han estat detectats uns 150 habitatges en aquesta situació al municipi i, per això, durant aquest 2021 s’ha previst dur a terme diverses actuacions. Una d’elles és comunicar-se amb els propietaris d’aquests habitatges buits.

Aquesta mateixa setmana s’ha començat a contactar amb els propietaris mitjançant carta i telèfon, a fi i efecte de concertar una entrevista personal per veure quins plans, quines dificultats, quins dubtes tenen aquests propietaris i, per manera que l'Ajuntament, els pugui oferir suport i acompanyament, especialment als qui vulguin mobilitzar el seu habitatge i fer que s'ocupi de nou.

 

Participació