L'Escola d'Art d'Olot acull la conferència «Apunts sobre una imatge presa»

L'artista Oscar Holloway hi parlarà aquest migdia de dijous amb una intervenció que també es podrà seguir en línia

«Monarch of the Glen», d'Oscar Holloway, a la Bianyal 2020 de la Vall de Bianya.
«Monarch of the Glen», d'Oscar Holloway, a la Bianyal 2020 de la Vall de Bianya. | Luís Delgado.
NacióGarrotxa
03 de març del 2021
Actualitzat a les 10:32h
Aquest dijous, 4 de març, a migdia (12:00 h) a la sala d’actes de l’Escola d’Art d’Olot, es durà a terme la conferència Apunts sobre una imatge presa, a càrrec d’Oscar Holloway. L’aforament està restringit a grups bombolla de la pròpia escola, però l’activitat es retransmetrà en línia en aquest enllaç.

En aquesta sessió, l’autor farà un recorregut sobre la seva manera d’entendre la pràctica artística tot fent especial incidència en la relectura de la fotografia com a objecte d’estudi que conté diverses capes d’interpretació.

A partir de projectes seus com Captures: The Shooting of the Futures, The Monarch of the Glen o Holding on to, convida a reflexionar sobre els hàbits de la mirada envers el món natural i la seva representació i, també, de com una simple manipulació o ocultació d’una mínima part d’una escena desvetlla la càrrega conceptual de la nostra tradició iconogràfica. Així mateix, es presenta com una oportunitat perquè els estudiants coneguin estratègies per a presentar i desenvolupar els seus projectes.

Aquesta nova col·laboració entre l’Escola d’Art d’Olot i l’Associació Binari, a més de respondre al propòsit general de donar la possibilitat de conèixer de primera mà creadors que disposen d’una trajectòria d’interès, també recull la petició expressada per alguns assistents a la Bianyal 2020 de dur a terme activitats que permetin aprofundir en el treball que els artistes hi van presentar.
 

Cartell de la conferència d'Oscar Holloway. Foto: @escolartolot.

Arxivat a