Participació

Tornen els pressupostos participatius per als joves d'Olot amb 10.000 euros en dansa

Hi ha temps fins al 26 de març per a presentar les activitats en línia o presencialment a l'Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa

per NacióGarrotxa , Olot, 3 de març de 2021 a les 08:57 |
Un any més arriba el Pressupost Participatiu de Joventut a Olot. Aquest projecte, liderat per l’Ideal-Oficina Jove de la Garrotxa, forma part d’un seguit d’accions i activitats que tenen l’objectiu de fomentar la participació dels joves i el seu apoderament dins el marc d’Olot Ciutat Educadora.
 

Des de l’Ideal-OJG s’anima tots els joves de 12 a 29 anys a presentar propostes per a invertir 10.000 euros del pressupost de Joventut de l’Ajuntament d’Olot en activitats escollides, proposades i gestionades pels mateixos joves.
 

Tal com ja es fa des de 3 anys ençà es proposen dues franges d’edat: per una banda, es destinaran 5.000 euros a tots els projectes que presentin joves de 12 a 16 anys, i, uns altres 5.000 euros, per a les propostes presentades per joves de 17 a 29 anys.
 

Els joves tenen temps fins al dia 26 de març per a presentar les activitats. Ho poden fer presencialment a l’Ideal-OJG, a l’I-Punt o bé a través d’internet. Els projectes que es presenten poden tenir un cost màxim de 1.200 euros (IVA inclòs).
 
Per causa de les imposicions arran de pandèmia, els projectes que tiraran endavant no es podran escollir en assemblea. Com a fet extraordinari, es triaran a nivell tècnic des de l’equip de Joventut tot seguint els objectius i les línies de treball que marca el Pla local de joventut i amb l’esperança que els 2022 es pugui tornar a l’elecció assembleària amb els joves com a protagonistes.
 
A partir de la tria feta, els joves que hagin presentat les propostes seran els encarregats de gestionar i organitzar l’activitat amb el suport de l’equip tècnic i dinamitzador de l’Ideal-OJG, de Garrotxa Jove i de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot.
 
L’experiència fins al moment ha estat molt bona i en les tres edicions anteriors els joves ja han organitzat més de 20 projectes prou interessants i que han tingut molt de ressò i d'èxit.
 
A partir d’avui mateix els joves poden consultar les bases per a presentar propostes entrant al bloc del Pressupost Participatiu. En aquest bloc també es poden consultar les activitats que s’han organitzat en edicions anteriors.

Podeu descarregar-vos el díptic informatiu des d'aquest vincle.

 

Participació