«The Letter», el Doc del Mes, es podrà veure a Can Trona aquest cap de setmana

La història d'un nét per salvar la seva àvia parla sobre els valors de les comunitats rurals

Una escena de «The Letter» que es podrà veure a la Vall d'en Bas.
Una escena de «The Letter» que es podrà veure a la Vall d'en Bas. | @docsbarcelona.
NacióGarrotxa
02 de març del 2021
Actualitzat a les 10:41h
Can Trona acull de forma presencial aquest cap de setmana el Doc del Mes de DocsBarcelona, The Letter. La història d'un nét per salvar la seva àvia, que es projectarà de franc amb inscripció prèvia (per correu a [email protected] o per Whatsapp al 648 814 293) el divendres 05 de març a les 19.30 h i l'endemà, dissabte 6, a les 17:00 h, a l’auditori de Can Torna, a la Vall d'en Bas.

L'estrena tindrà lloc als Cinemes Girona de Barcelona avui a les 19 hores i comptarà amb un col·loqui virtual amb els directors de la pel·lícula, Maia Lekow i Christopher King. També estarà disponible a FilminCAT a partir del 3 de març.

La primera obra conjunta de la kenyana Maia Lekow i l’australià Christopher King aborda l’increment d’acusacions de bruixeria amb el rerefons de l’apropiació de terres a Kenya.
Karisa veu per Facebook que un cosí acusa una vella de matar els nens de la família.


El jove torna al poble per aclarir el cas i fer costat a l’àvia. L’instigador de la denúncia és un oncle, mogut per interessos econòmics i convençut amb arguments religiosos. Les ties han de protegir l’àvia d’una acusació que sol esdevenir una amenaça de mort, i per la qual moltes velles amb una sensibilitat especial han de fugir.

The letter retrata una situació creixent al país africà, on es barreja la superstició, la dignitat de les dones, la lluita ferotge per la terra i la lleialtat intergeneracional. El documental ha estat exhibit en més d’una desena de festivals d’Àfrica, Europa, Amèrica i Austràlia.

L'obra també es projectarà en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 27 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 2 del País Valencià i, en línia, 9 sales de Catalunya.