L’Ajuntament torna a cedir als veïns de les Preses llenya obtinguda de Xenacs

Aquest dissabte s’han distribuït de franc uns quaranta-vuit pilons de llenya entre les persones més necessitades i gent gran

Un dels pilons de llenya que s'ha distribuït de franc a alguns veïns.
Un dels pilons de llenya que s'ha distribuït de franc a alguns veïns. | @lespreses_cat.
NacióGarrotxa
01 de març del 2021
Actualitzat a les 8:33h
Enguany s’han seguit realitzant treballs forestals a la forest de Murrià coneguda com la muntanya de Xenacs. Han consistit en una aclarida silvícola de millora i una estassada del sotabosc a la zona pròxima del mirador de Puig Rodó.

A més a més d’aquests treballs de millora també es fa una estassada a càrrec de la Fundació de la Fageda amb la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, prèvia a la reforestació de tota la zona d’arreu de pi insigne (Pinus radiata). És una zona aproximada d’unes tres hectàrees. El que es pretén és fer una substitució d’aquesta espècie al·lòctona per especies pròpies de la zona com alzines i cirerers per a recuperar lavegetació autòctona d'aquesta àrea.

L’objectiu dels treballs silvícoles és la millora de l’entorn forestal de l’àrea recreativa, tot disminuint la quantitat de sotabosc present i reduint la competència entre els arbres per a millorar l’estructura general del bosc i la vitalitat dels arbres que resten, fent-los més resistents a les possibles pertorbacions naturals com incendis, ventades, nevades. Tot això, s’ha treballat d’acord amb els criteris de conservació indicats pel Parc Natural de la Zona volcànica de la Garrotxa.

Aquest objectiu de retruc porta tot un seguit de beneficis com: millorar la qualitat del paisatge de l’espai en general, obtenir productes naturals, incrementar la fixació de CO2 del bosc i la utilització de combustibles verds (llenya) que contribueixen a la disminució de les emissions de CO2 a l’atmosfera provinents de combustibles fòssils, entre d’altres.

Els treballs de millora s’han subvencionat amb les ajudes de la convocatòria de Gestió Forestal Sostenible del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Com l’any passat, que va tenir molt èxit, s’ha tornat a demanar als veïns que ho volguessin que podien sol·licitar recollir la llenya. En aquesta convocatòria han demanat llenya setanta-quatre veïns, i no n'hi ha hagut per a tothom. Els criteris principals que s’han seguit per donar aquesta llenya de forma gratuïta ha estat per a les famílies amb més necessitat i tot seguit per a gent gran.

La recollida de la llenya s'ha fet aquest dissabte al matí a la zona industrial de les Preses, tot seguint les normes de seguretat i higiene de la pandèmia. En aquesta ocasió s’han fet uns quaranta-vuit pilons de llenya, amb uns 45-50 socs a cada piló.
 

Aquest dissabte s'ha fet el repartiment de la llenya a les Preses. Foto: @lespreses_cat.

Arxivat a