Olot aprova les bases per a la concessió de 448.000 euros en subvencions a les entitats

A aquesta partida cal afegir-hi 61.000 euros més per a la convocatòria d’ajuts per a activitats afectades per la pandèmia, com les dels marxants, el sector turístic i els taxistes

Els marxants podran accedir a un seguit d'ajuts per l'afectació de la pandèmia.
Els marxants podran accedir a un seguit d'ajuts per l'afectació de la pandèmia. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
26 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:18h
L’Ajuntament d’Olot continua enfortint el suport a les entitats de la ciutat perquè puguin dur a terme les seves activitats i projectes, tot promovent així la dinamització dels barris i la cohesió social. D’aquí que el Consistori hagi aprovat les bases de diferents convocatòries de subvencions a entitats que, en total, sumen una inversió de 488.190 euros, tal com ha explicat aquest dijous el batlle, Pep Berga.

Aquestes noves ajudes tenen per objectiu garantir i, sobretot, continuar fomentant i potenciant les activitats impulsades pel teixit associatiu de la ciutat, i més aquest any davant els efectes de les restriccions i la crisi per la pandèmia de la pandèmia.  
 
Concretament, durant la Junta de Govern Local d’aquest dijous 25 de febrer, s’ha donat llum verda a les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions de les següents modalitats:  
 
•    Entitats que promoguin la inclusió i la cohesió social.
•    Entitats que fomentin la cooperació, l’educació pel desenvolupament, l’enfortiment i articulació de les entitats locals.
•    Entitats veïnals.  
•    Entitats culturals.
•    Entitats d’activitats de l’educació en el lleure.  
•    Entitats esportives, esportistes amateurs i activitats esportives per a la temporada 2020/2021.  
•    Ajuts als esportistes amateurs d’esports individuals d’elit que participen en els campionats d’Espanya, d’Europa, del Món o als Jocs Olímpics.  
•    Entitats que treballen i organitzen activitats de promoció econòmica de la ciutat.  
 

El batlle d'Olot, Pep Berga, durant la compareixença d'aquest dijous. Foto: @olotuit.


Una vegada aprovades inicialment les bases, cal que s’exposin al públic per un termini de vint dies hàbils. Un cop feta l’aprovació definitiva, s’obrirà la convocatòria i les entitats i associacions de la ciutat que disposaran d’un termini de vint dies hàbils per presentar les seves sol·licituds. La previsió és que les entitats puguin presentar sol·licituds durant el mes d’abril. En cas de dubtes pel que fa a la tramitació electrònica es pot contactar amb l’Oficina d’Atenció al Ciutadà d’Olot al telèfon 972 27 91 01.  
 
Ajudes per a marxants, sector turístic i taxistes
 
A part, conjuntament amb aquestes subvencions a entitats, des de l’Ajuntament d’Olot també s’ha treballat per poder gestionar i atorgar de forma paral·lela les subvencions de la tercera línia d’ajudes per a les activitats econòmiques afectades per la Covid.
 

En total, tal com es va aprovar al plenari d’aquest mes de febrer, s’ha previst una partida de 61.000 euros per poder fer front a aquestes noves subvencions directes que se sumen a l’AJUT 500, l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000 que el Consistori ja ha portat a terme aquest 2020. Fins ara, el Consistori ja ha invertit més de 425.000 euros en ajudes directes a empreses i autònoms per combatre els efectes de la COVID-19, donant suport a un total de 603 activitats de la ciutat.  

Arxivat a