Pau Masó, de Ràdio Olot, i Albert Brossa, d'Olot TV, guanyen els Premis Carles Rahola de Comunicació Local

El també fotoperiodista olotí Martí Albesa resta finalista en dues de les categories dels guardons

Pau Masó, periodista a Ràdio Olot.
Pau Masó, periodista a Ràdio Olot. | Adrià Costa.
NacióGarrotxa
26 de febrer del 2021
Actualitzat a les 8:57h
Els periodistes garrotxins Pau Masó, de Ràdio Olot, i Albert Brosa, d'OlotTV, han estat dos dels guanyadors dels XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L'acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest vespre de dijous a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona.

El Millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé) ha estat Pau Masó Ros per 2020: l’any en què trontolla tot, de  Ràdio Olot, un molt bon treball d’una emissora local que es converteix en un excel·lent resum d’un any tan complicat. Un exemple de bona ràdio.
 
L’equip format per Josep M. Dacosta, Mercè Mayné, Víctor Grau, Francesc Galí i Salva Manera ha quedat finalista amb La pesca engresca, de Ràdio Vilafant.
 

El periodista Albert Brosa, d'OlotTV, en e moment de recollir el guardó. Foto: @diputaciogirona.


En l'apartat de Millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, el guanyador ha estat Albert Brosa per El despertar, emès a Olot TV, un programa amb un tractament molt acurat que ofereix una visió múltiple del que ha estat la nostra quotidianitat en aquest darrer any.
 
El fotoperiodista olotí Martí Albesa i Castañer ha estat finalista amb «Sangita», emès al 30 minuts de TV3. Albesa, que també treballa per a NacióGarrotxa, també ha estat finalista, junt amb Sara Montesinos per Forjant futurs, al Millor projecte de comunicació periodística, que han guanyat Pau Planas i Rocío Rodríguez per La Revista de La Tornada, que aposta per la música més enllà dels circuits oficials en un context tan difícil com l’actual.

Els altres premis

Millor iniciativa de comunicació institucional
Els guanyadors d’aquesta categoria han estat Carlus Gay, Àlex Boix i Carolina Treviño per 10 dones il·lustres, 10 il·lustradores, un projecte cultural desenvolupat per l’Ajuntament de Castell - Platja d’Aro que és fruit d’un treball de recerca molt exhaustiu i original que rescata dones amb una important trajectòria personal, professional i vital, i que va acompanyat d’un molt bon treball d’il·lustració.
 
Clara Sánchez-Castro i Artur Álvarez han estat finalistes per l’entrega dels premis  Corona Cultura, convocats per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA.

Millor informació digital
El guanyador ha estat Josep Lluís Vidal pel Podcast per WhatsApp de Laselva360, per replantejar la informació de proximitat, convertir la xarxa en un servei públic i adaptar-se als nous sistemes d’informació.
 
Ha quedat finalista Dolors Gibert Viñolas per Confinament. La finestra indiscreta.
 
Millor treball informatiu o divulgatiu en premsa
El guanyador d’aquesta categoria ha estat Xevi Xirgo Teixidor pels dos reportatges sobre «Els papers d’Urkullu en la negociació basca» publicats a El Punt Avui, un treball inèdit sobre un tema de molta rellevància i que aporta documentació desconeguda i de gran interès periodístic.
 
Han quedat finalistes Teresa Márquez Ramírez pel reportatge «Decideixo morir», publicat a La República, i l’equip format per Adela Genís, Irene Casellas, Mercè Miralles, Sara Muñoz, Teresa Márquez, Carina Filella, Carles Ribera, Joan Poyano, Joana Peña, Pere Bosch, Susanna Oliveira i Xavi Oltra pel dossier «Històries de la COVID» (La República).
 
 
Millor fotografia de premsa
El guanyador ha estat Toni Ferragut per Reflexos del flagell de la COVID, publicada a El País, una fotografia que evoca la dura realitat d’aquest any de pandèmia amb una gran visió compositiva i cromàtica.
 
David Aparicio Fita ha quedat finalista amb la imatge no publicada Dins l’UCI del Trueta.
 
El jurat dels XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local ha estat integrat per Guillem Terribas (president), llibreter i comunicador; Joan Maria Morros, periodista, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Maria Sánchez, periodista; Ramon Girona, vicedegà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, que ha actuat com a secretari; Sandra Balsells, fotoperiodista; Joan Ventura, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Ibet Vila, cap de l’Oficina de Difusió de la Diputació de Girona.

Podeu veure el vídeo del lliurament dels premis aquí mateix:


 
Arxivat a