No és un vial tallarà la carretera de la Canya aquest diumenge per la #RevoltaVeïnal

D'altres ciutats com Barberà del Vallès, Barcelona, Sabadell o Premià de Mar, entre d’altres, s'afegeixen a aquesta campanya #Recuperemlaciutat

El pont del Consum d'Olot, on conviuen en perillosa proximitat vehicles i persones.
El pont del Consum d'Olot, on conviuen en perillosa proximitat vehicles i persones. | @noesunvial.
Redacció
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:55h
Amb les consignes “Les persones abans que els vehicles”, i “Per una ciutat sostenible, Variant d’Olot ja!”, la plataforma olotina No és un vial, és un carrer! s'incorpora finalment a l’acció de carrer que promou la multiplataforma veïnal #Recuperemlaciutat, que promou un seguit de talls mensuals simultanis en diverses localitats catalanes adherides a la causa.

Així, com a Olot, diumenge vinent –a partir de les 11.30 h del matí–, a la carretera de la Canya (entre el carrer d'Alba Rosa i la Rodona), d'altres ciutats catalanes com Barberà del Vallès, Barcelona, Sabadell o Premià de Mar, entre d’altres, recuperaran per als veïns l’estona que duri el tall diversos carrers de ciutats signants del manifest #Recuperem la ciutat.

No és un vial ho fara a l'indret mencionat durant dues hores i dos quarts, fins a les 13:00 h. De moment, és la única entitat de les comarques gironines que s'ha adscrit a aquesta campanya, potser també perquè són els qui arrosseguen el major problema de mobilitat de tota la demarcació, a conseqüència de no disposar d’una infraestructura tan bàsica com una via de circumval·lació de la ciutat, que en el seu cas es diu variant d’Olot.

Per tant, per a continuar reivindicant-la, com també per a reclamar la pacificació urgent del seu tram a l'avinguda Sant Jordi, esperen que els olotins els facin costat tota anant aquell dia a dos quarts de dotze a la carretera de la Canya.

Durant la concentració els carrers no seran dels vehicles sinó de la gent, "que seguint les mesures de seguretat que obliga la pandèmia podrem ocupar-lo per caminar, anar amb bicicleta, plantar-hi cadira o, simplement, cridar pel dret a la salut, a una ciutat més verda, i a que Generalitat i Ajuntament ens donin el que ens deuen: la variant i en paral·lel tot allò que ens faci l’espera més passadora", manifesten en el comunicat de la concentració que han fet públic.

Tornaran a reclamar, doncs, la reducció de la velocitat, la col·locació de radars, l’adequació del pont del Consum, l’augment i millora de la vegetació existent, la implementació de restriccions al trànsit pesant, l’equilibri amb la resta de carrers d’Olot... "Carrer a carrer, volem recuperar el nostre tram, i seguirem durant tres mesos més manifestant-nos cada darrer diumenge. Tothom és convidat a participar-hi!", conclouen.
 

Pòster de la #RevoltaVeïnal d'aquest diumenge. Foto: @noesunvial.


 
Arxivat a