Olot tira endavant els pressupostos participatius per via telemàtica

Actualment es fa la validació tècnica de les propostes de millora del sector nord de la ciutat, que es posaran a votació ben aviat amb 100.000 euros de pressupost

Joan Santaeulària i Imma Muñoz van explicar-ne els detalls el març de 2020.
Joan Santaeulària i Imma Muñoz van explicar-ne els detalls el març de 2020. | Foto: Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
23 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:20h
Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot destina una partida de 100.000 euros als Pressupostos Participatius. Els veïns del sector nord d’Olot (Morrot, Benavent, Sant Cristòfol - Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix) estan cridats a participar d’aquesta edició que les mesures imposades arran de la pandèmia han obligat a fer únicament de forma telemàtica.  
 

El mes de març de l’any passat s’havien de celebrar les primeres trobades que, a causa de la Covid, es van aturar fins a la tardor. El passat mes de novembre van començar les sessions que han girat al voltant de territori sostenible, economia circular i diversitat cultural i identitat comuna. El dia 2 de febrer s’ha portat a terme una nova trobada per a concretar les accions de millora a les que es destinaran els tercers Pressupostos Participatius de la ciutat.  
 
Les propostes estan en aquests moments a validació tècnica. Segons el reglament de Pressupostos Participatius, les accions proposades han de complir els requisits següents: han de fer referència a competències municipals, han de tenir un cost mínim de 5.000 euros i no poden superar els 40.000 d’inversió, entre altres aspectes. Una vegada validades tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació.
 

Ben aviat es donaran a conèixer les propostes que arriben a votació i el calendari previst per a la votació que serà en línia. Com cada any, podran votar les persones que tinguin 16 o més anys i que visquin al sector nord d’Olot. Les iniciatives més votades fins a esgotar els 100.000 euros de pressupost seran les que finalment s’executaran.
 
La d’enguany és la tercera edició dels Pressupostos Participatius d’Olot. A les edicions anteriors, les accions guanyadores han estat les següents:  
 
Primera edició (any 2018)
-    El circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots)
-    Jornades de la dona (261 vots)
-    Mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots)
-    Informació dels serveis públics als barris (240 vots)
-    Espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots)
-    Gegant de Sant Roc (188 vots)  
772 persones van votar a la primera edició (7,99% del total).  
 
Segona edició (any 2019)
-    Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada (263 vots)  
-    Revivim les places petites (217 vots)
-    Fem grans places i parcs (214 vots)
-    Tram de carril bici (209 vots)
-    Barris: espais de cultura (172 vots)
Les propostes van tenir 1.372 vots. Van votar 379 (un 6% del total).

Més informació a participa.olot.cat i la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot.   
 
Arxivat a