El PSC d'Olot denuncia un acte de «vandalisme» a la seu del carrer de Sant Roc

Mentre condemnen la violència i defensen les forces policíaques, aposten per reformar "la regulació penal dels delictes relacionats amb la llibertat d’expressió"

Pintades a la seu del PSC Olot del carrer de Sant Roc.
Pintades a la seu del PSC Olot del carrer de Sant Roc. | @PSColot.
23 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:39h
El grup municipal del PSC a Olot, en un comunicat fet públic aquest dilluns, s'oposa frontalment a qualsevol tipus de violència", després d'haver estat "víctimes d'actes de vandalisme", amb pintades d'esprai a l'aparador de vidre de la seva dseu el carrer de Sant Roc, on es podien llegir tres frases: "Llibertat Pablo Hasel", "Puta Espanya" i "Sou còmplices".

En referència a la que consideren "convulsa situació que s’està vivint en diferents ciutats del territori i també a Olot, volen deixar clar que condemnem tot tipus de violència, sigui quin sigui el seu origen. "Res no justifica la violència i el vandalisme que hem vist als carrers de Catalunya aquest darrers cinc dies", afegeixen el comunicat.

Mentre donen suport als Mossos d’Esquadra i a les policies municipals –així com també a la resta de forces i cossos de seguretat–, igualment rebutgen qualsevol agressió o forma de violència de la qual siguin víctimes i per bé que sempre diuen haver defensat el dret a la manifestació pacífica i a la llibertat d’expressió, creuen "que les autoritats polítiques han de fer costat a la nostra policia, i no entenem com els responsables polítics deixen desemparades unes autoritats de les quals són responsables".  
 

Un altre aspecte de les pintades a la seu del PSC a Olot. Foto: @PSColot.


Els socialistes olotins pensen que l’única via possible és la de la reforma, el consens i el diàleg. "En aquest sentit, estarem al costat del govern de l’Estat en les propostes de reforma per a la regulació penal dels delictes relacionats amb la llibertat d’expressió, que entenem que s’han de revisar davant de condemnes com les que hem vist en les darreres setmanes", conclouen el comunicat, amb una clara referència a l'empresonament del raper Pablo Hasel.

Precisament, aquest passat dijous, durant el ple ordinari del mes de febrer a l'Ajuntament d'Olot, el PSC va rebutjar la moció que havia presentat la CUP perquè el Consistori demanés la retirada de la Generalitat de les causes pendents contra independentistes, una proposta que va ser votada en positiu per la resta de forces polítiques.

La regidora socialista Marina Alegre va manifestar la seva posició contrària a la moció perquè "les causes obertes són per violència i vandalisme contra béns públics i privats o contra els cossos de seguretat", tot i que van comdemnar els abusos "que es puguin fer per part dels cossos de seguretat".

En tot cas, durant les concentracions convocades per l'ADL Garrotxa (CDR) i altres forces polítiques aquests dies passats davant la seu dels Jutjats d'Olot, en què s'han aplegat vora dues-centes persones, no s'han produït incidents.

 
Arxivat a