coronavirus

Cau en més de mil punts l'índex de rebrot del coronavirus a la Garrotxa

També baixa la velocitat de transmissió a 0,76 i el nombre de grups escolars confinats, amb 26 malalts amb Covid a l'Hospital d'Olot

per Xavier Borràs, Olot | 22 de febrer de 2021 a les 08:37 |
L'Hospital d'Olot per dins, en temps de coronavirus | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tal com va anunciar el batlle d'Olot, Pep Berga, a l'inici del ple municipal ordinari del passat dijous, les dades del coronavirus van a la baixa, amb què sembla que funcionen les mesures preventives i de precaució per a "doblegar la corba".

Efectivament, si ens fixem en les estadístiques que aporta el Departament de Salut, es pot observar que des de les darreries de gener, en què es va arribar a la Garrotxa a un índex de rebrot de 1.856 punts, s'ha passat, aquesta darrera setmana, a 785, una baixada que va en paral·lel, igualment, al descens de l'anomenada velocitat de transmissió (Rt) que ha disminuït gairebé a la meitat i ha passat de l'1,34 de la setmana del 28 de gener al 3 de febrer al 0,76 de la setmana de l'11 al 17 de febrer.


També, pel que fa a les estadístiques del Departament d'Educació, es pot veure una caiguda a nivell escolar –amb l'inici dels cribatges massius que es van començat a fer fa dues setmanes en escoles i instituts –especialment a Olot–, i s'ha passat de 53 grups confinats a 43, de 1.027 persones aïllades a 875 i de 78 positius a 53.

A l'Hospital d'Olot, amb dades de divendres passat, hi ha 26 pacients diagnosticats amb Covid-19, un d'ells a l'àrea de semicrítics i un altre ja traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, mentre la darrera defunció va ser el dijous 18 de febrer. També, cal comptar amb 5 professionals del propi hospital que són positius al SARS-CoV-2 i que actualment es troben en aïllament.


Quant a l'àmbit residencial, cal comptar que ja s'han vaccinat amb les dues dosis 470 residents dels 510 que van rebre la primera dosi, no s'ha produït cap defunció la darrera setmana i només hi ha un usuari ingressat amb la Covid.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació