Ordenances municipals

Campanya per a afavorir el cens dels animals de companyia a Sant Joan les Fonts

S’ha dissenyat un cartell animant a fer el tràmit que es difondrà per diferents punts en forma de fulletó i es penjarà a les xarxes socials municipals

Les sancions en cas de no censar els animals de companyia són de 150 euros. | Pixabay.
per NacióGarrotxa, Sant Joan les Flors | 19 de febrer de 2021 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts posa en marxa una campanya de difusió de la necessitat de censar els animals de companyia que viuen al terme municipal. Segons l’ordenança municipal que regula aquest àmbit, gossos, gats i fures han d’estar donats d’alta al registre municipal. Les sancions en cas de no fer-ho són de 150 euros.

Abans d’arribar aquest extrem, s’aposta per una campanya de consciència ciutadana per tal de tenir els animals degudament censats amb un tràmit senzill. Per aquest motiu, des de l’Àrea de Comunicació i Protocol s’ha dissenyat un cartell animant a fer el tràmit. Aquest element visual es difondrà per diferents punts en forma de fulletó i es penjarà a les xarxes socials municipals.


El tràmit es pot fer de manera presencial o telemàtica a l’Ajuntament i implica el pagament d’una petita taxa anual de tan sols 3,63 euros. Actualment, a Sant Joan les Fonts hi ha una vuitantena d’animals censats, una xifra lluny de la realitat dels animals de companyia que viuen als tres nuclis que integren al municipi. Tot i que no hi ha una xifra real, es calcula que podrien ser més del doble dels que consten a hores d’ara als registres de l’Ajuntament.

Aquesta és la primera campanya que es posa en marxa per tal de millorar el civisme relacionat amb els animals de companyia. Aquest és un dels elements que més preocupa a la ciutadania i que genera una part important de les queixes que arriben a l’Agent Cívic.


El proper pas després d’impulsar el cens dels animals, serà recuperar el control de les femtes dels animals amb proves d’ADN després d’obtenir una mostra de sang que el veterinari extreurà de manera gratuïta.

Precisament, la campanya és un punt de partida d’iniciatives de difusió sobre temes com els excrements, les miccions i el control necessari en casos com el de les races potencialment perilloses.

 

S'ha dissenyat aquest cartell per animar la gent a censar els animals de companyia. Foto: @santjoanfontsaj.

 

Participació