Pandora Hub i Resilience Earth posen en comú experiències per un govern obert a la Garrotxa

En el marc del CivicHub organitzen cinc sessions per a identificar col·laboracions i donar resposta a 5 reptes emergents que afronten els municipis de la comarca

NacióGarrotxa
19 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:01h
Les sessions de govern obert a la Garrotxa tracten de ser un espai d'intercanvi d'experiències.
Les sessions de govern obert a la Garrotxa tracten de ser un espai d'intercanvi d'experiències. | Marc Planagumà.
Pandora Hub i Resilience Earth –en el marc del CivicHub– organitzen cinc sessions per a identificar col·laboracions i donar resposta a cinc reptes emergents que afronten els municipis de la Garrotxa.

Durant la Jornada per a la Revitalització de l'economia als pobles rurals del passat 29 de gener i les formacions en Govern Obert del programa CivicHub realitzades aquest febrer, s'han recollit diverses inquietuds en relació a com donar resposta als reptes que afronten els municipis de la Garrotxa.

Per aquest motiu, Resilience Earth i Pandora Hub organitzarà cinc jornades temàtiques amb una gran diversitat de ponents que posaran sobre la taula els reptes detectats. Les sessions de Govern obert a la Garrotxa tracten de ser un espai d'intercanvi d'experiències, de concreció dels reptes emergents i de creació de propostes dedicades exclusivament a la comarca de la Garrotxa.

Un punt de trobada entre els diversos sectors -administració pública, sector privat, sector cooperatiu, societat civil organitzada- per tal d’identificar col·laboracions i donar resposta als 5 reptes emergents identificats que afronten els municipis rurals de la Garrotxa.

S'ha preparat un programa amb gran diversitat de sectors i veus per tal de tractar casos i pràctiques ja existents en relació a temàtiques i reptes com son l'habitatge, les cures, la transició energètica, la reactivació econòmica, la transparència o les estructures descentralitzades. Les sessions són obertes i gratuïtes però cal inscripció prèvia.

Dimarts 23 de febrer: Govern obert, transparència i estructures vilatanes descentralitzades, de 17 a 19h. Repte #1 Com nodrir una governança més regenerativa i una democràcia més profunda en els nostres municipis, viles, comunitats?
Dimarts 02 de març: Reactivació socioeconòmica, de 17 a 19h. Repte #2  Com reactivar una economia local, social, solidària, arrelada a les singularitats del nostre territori?
Dimarts 09 de març: Mobilització de l’habitatge buit i accés a l'habitatge, de 17 a 19h. Repte #3 Com mobilitzar els habitatges buits de la nostra comarca? Com facilitar l'accés a un habitatge digne a un entorn rural com el nostre?
Dimarts 16 de març: Economia submergida i el sector de les cures, de 17 a 19h. Repte #4 Com dignificar el sector de les cures a la nostra comarca, com deixar de vulnerar els drets humans i laborals en aquest sector de treball?
Dimarts 23 de març: Transició energètica, de 17 a 19h. Repte #5 El planeta necessita un canvi, com avançar cap a l’ús d’energies més sostenibles a la Garrotxa?

Consulteu el programa en aquest web. Totes les sessions són en format virtual i cal inscripció prèvia. Per a fer-ho cliqueu l’enllaç i trieu les sessions en què vulgueu participar.
 

Cartell de les cinc sessions previstes. Foto: @ResilienceEarth.

Arxivat a