Estanis Vayreda diu que cal «resistir, recuperar-se i reinventar-se» amb la crisi de la Covid a Olot

El ple municipal aprova la modificació del Pla estratègic de subvencions, que inclou noves línies d’ajuts per als sectors del turisme, dels marxants i del taxi

Un moment del ple telemàtic d'aquest febrer de l'Ajuntament d'Olot.
Un moment del ple telemàtic d'aquest febrer de l'Ajuntament d'Olot. | XBC.
19 de febrer del 2021
Actualitzat a les 8:45h
"Resistir, recuperar-se i reinventar-se" és el lema de batalla que Estanis Vayreda va explicar al ple municipal d'aquest dijous i que creu que cal promoure arreu davant la crisi social i econòmica generada per les imposicions generades arran de la Covid. De fet, segons el regidor de Promoció de la Ciutat, la capital de la Garrotxa se'n surt prou bé malgrat tot, com ho demostra el fet que del març al desembre de 2020 s'hi han constituït 37 noves empreses.

Durant el ple d'aquest dijous 18 de febrer s'ha aprovat, precisament, una modificació i unes addendes al Pla de subvencions 2021 que suposaran concessions d'ajuts, en base al Fons de Contingència Extraordinari Covid-19, al sector turístic de 42.000 euros, per als marxants del mercat setmanal de 7.000 euros i per al sector del taxi de 12.000 euros, tots els quals es preveuen per donar resposta a les necessitats sobrevingudes generades per la situació sanitària, social i econòmica que provoca la pandèmia del coronavirus, emmarcat en el Pla de reactivació econòmica de la ciutat d’Olot. L'acord va rebre els vots de tots els grups municipals, tret del PSC que s'hi va abstenir.

L'Ajuntament olotí vol impulsar ara, a més, l’aplicació de noves mesures per a la recuperació, la revitalització i el manteniment de les activitats econòmiques i, en definitiva, de la vida de la ciutat i dels seus ciutadans, tal com va explicar Estanis Vayreda. D’una banda, amb la implementació de noves accions socials que fins al moment han suposat una ampliació dels ajuts d’urgència social sobretot per donar resposta a les necessitats d’alimentació i habitatge. Així, en l’àmbit de l’autonomia, els esforços s’han centrat en l’atenció a domicili a la gent gran que no ha pogut disposar dels serveis de centre de dia quan aquest ha hagut de tancar com a mesura de prevenció davant la Covid.  

Al Pla de reactivació econòmica i el d’acció social també s’hi inclou un Pla d’inversions, a diferents punts de la ciutat, que injectin recursos a l’economia local i que generin accions transformadores. Ha de permetre, per exemple, una nova fase per a l’ampliació del parc d’skate, la construcció d’un parc de cal·listènia perquè els joves puguin fer activitat a l’aire lliure, el canvi de la caldera, l’acumulador i la instal·lació d’un nou servei d’aigua calenta al Pla dels Llacs, la futura aula tast de la plaça Mercat, o la millora d’equipaments per a les entitats, com el casal de Montolivet, Bonavista, Sant Roc, el local per als escoltes o Can Frontana de Batet.  

 
Arxivat a