Més de 35 voluntaris de la Creu Roja acompanyaran gent amb mobilitat reduïda als col·legis electorals gironins

Set assemblees locals i comarcals, entre les quals la de la Garrotxa, oferiran aquest servei per a garantir el dret a vot dels col·lectius més vulnerables

Una urna electoral en imatge d’arxiu.
Una urna electoral en imatge d’arxiu. | Adrià Costa.
NacióGarrotxa
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:23h
Amb motiu de les eleccions catalanes del 14-F, la Creu Roja portarà a terme el servei especial d’acompanyament als col·legis electorals de persones amb mobilitat reduïda que no compten amb xarxa familiar o altres recursos per a desplaçar-se i exercir el seu dret a vot.

En aquesta ocasió, 7 assemblees locals i comarcals de l’entitat a les comarques de Girona oferiran aquest servei a una trentena de persones usuàries amb el suport de 35 voluntaris i voluntàries. 
 
Tot i que hi ha hagut un lleuger descens en el nombre de sol·licituds, atribuïble al context de pandèmia i a l’augment de les votacions per correu, el nombre persones voluntàries s’ha doblat respecte a les darreres eleccions amb l’objectiu de reforçar els dispositius de seguretat davant la Covid-19.

En aquesta línia, s’han millorat els protocols per garantir un entorn segur i el compliment estricte de les mesures de prevenció per protegir tant les persones usuàries com els voluntaris i voluntàries que portaran a terme el servei.
 
Les assemblees que oferiran els acompanyaments són les de la Garrotxa, Camprodon, Llagostera, Palafrugell, Palamós, Santt Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners.  
 
Mitjançant aquesta iniciativa, la Creu Roja vol contribuir a garantir el dret a vot de forma secreta de les persones amb problemes de mobilitat i que no compten amb recursos o xarxa social per traslladars’hi.

Les sol·licituds han arribat a les diferents assemblees tant a través dels ajuntaments com de particulars i, a hores d’ara, les demandes ja s’han tancat per assegurar una bona organització i planificació d’aquest servei.
 
Els acompanyaments es faran per dues vies en funció de les necessitats de cada persona. D'una banda, el personal de la Creu Roja facilitarà el trasllat de persones amb mobilitat reduïda fins als col·legis electorals amb vehicles de transport col·lectiu, adaptats, sanitaris i de proximitat, mentre que, en d'altres casos, l'acompanyament es farà a peu.