El paisatge urbà de l’Índia de Clara Gromaches s’exposa al Centre Excursionista d’Olot

La mostra de l'arquitecta i fotògrafa es podrà visitar del 15 de febrer al 31 de març

Una de les fotografies de l'exposició «Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia».
Una de les fotografies de l'exposició «Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia». | @claragromaches.
NacióGarrotxa
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:18h
Després del seu per Girona i Figueres, ara és el Centre Excursionista d’Olot qui acull la itinerància de l’exposició L’Àlbum de l’Arquitecte. Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia, una mostra, que es podrà visitar del 15 de febrer al 31 de març de 2021.

L'exposició documenta, a través d’instantànies fetes per la fotògrafa Clara Gromaches, una part de l'Índia tradicional, tot fugint d'exotismes i les imatges estereotipades que formen part de l'imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; en què els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà.  
 
Clara Gromaches posa èmfasi en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país absorbeix –sense qüestionaments– com a símbol de progrés i del desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició, doncs, és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica –sosteniblement i climàtica eficient.  
 
Com a activitat complementària, el 5 de març, tindrà lloc a la nova seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC situada a la Casa Serra, la conferència a càrrec de la comissària i autora de les fotografies, Clara Gromaches, així com una visita guiada a l’exposició.
 

Gromaches posa èmfasi en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental. Foto: @claragromaches.


Clara Pardo Gromaches

És arquitecta per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona i La Sapienza Università de Roma, i fotògrafa d'arquitectura per l'Institut d'Estudis Fotogràfics  de Catalunya. 

La fotografia és el mitjà d'expressió que l'ha acompanyat des dels 14 anys, quan es va comprar una càmera digital i va viatjar amb el seu pare a l'Índia. D'això fa 15 anys. Durant aquest temps ha continuat visitant el país. La seva mirada ha evolucionat, però potser no tant com el país. Actualment treballa com arquitecta, fotògrafa d'arquitectura amb la firma "Clara Gromaches" i professora visitant de fotografia a la Universitat de Girona.

Agenda

Exposició
L’Àlbum de l’Arquitecte. Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia.
Del 15 de febrer al 31 de març de 2021.
Local del Centre Excursionista d’Olot, als baixos del Teatre Principal.
Passeig de l'Escultor Miquel Blay, 5. Olot
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 18 a 21 hores.
 
Conferència de Clara Gromaches i vista guiada a l’exposició
5 de març de 2021, 19 hores.
Casa Serra, seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC.
Avinguda 11 de setembre, 13, Olot.
 
Arxivat a