El PSC Olot coincideix amb la CUP en la crítica a la gestió de la pandèmia per part de l'equip de govern

Els socialistes olotins afirmen que "la informació i la transparència sobre la crisi de la Covid a la ciutat són insuficients"

Els tres regidors del PSC a l'Ajuntament d'Olot.
Els tres regidors del PSC a l'Ajuntament d'Olot. | Martí Albesa.
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:20h
Davant la denúncia de la CUP Olot referent a la manca d’informació i de transparència de l’equip de govern de Junts en tota la gestió de la Covid a la ciutat, des del PSC d’Olot també han cregut oportú dir-hi la seva, ja que els cupaires feien referència al fet que tampoc els altres grups de l'oposició no havien rebut ni un sol dels 14 reports del SIGMA relacionats amb la pandèmia.

De fet, el PSC olotí participa en totes les reunions que convoquen des de l’Ajuntament o altres organismes municipals i comarcals –com són el SIGMA, DinàmiG, CASG i Consell Comarcal, entre d’altres– i "en cap moment no hem rebut els informes del SIGMA al quals fa referència el comunicat de la CUP". L'únic que se'ls fa arribar, a través de la Junta de Portaveus, és l’informe diari de la Generalitat i algun report puntual de la situació a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

Els socialistes olotins ja han manifestat en diferents fòrums de l’Ajuntament –com són els plens, les reunions de treball dels grups municipals o la Junta de Portaveus–, que "caldrien més reunions informatives i participatives amb els grups municipals per a tractar les mesures que s’han de prendre a l’entorn de la pandèmia a la nostra ciutat". Volen estendre la mà per a millorar les dades i reduir la incidència del virus, com ha reiterat diverses vegades el portaveu socialista Josep Guix.
 
Poca implicació de l'equip de govern

Els socialistes olotins onsideren que hi ha hagut poca implicació de l’equip de govern per a frenar algunes actituds ciutadanes que perjudiquen el control de la Covid  a Olot. Per exemple, com ja han manifestat en nombroses ocasions, la manca de presència policial, municipal i autonòmica, i d'agents cívics per a controlar el compliment de les mesures marcades pel PROCICAT quant a l'ús de mascaretes, aforament d'espais lúdics i terrasses, capacitat del transport municipal a les entrades i sortides dels instituts i control de sortides i arribades del transport públic a Olot o en les cues al CAP.

"La informació i la transparència sobre la crisis de la Covid a la ciutat per part de l'equip de govern són insuficients. No n'hi ha prou amb una reunió quan les dades són alarmants, sinó que reclamem un seguiment contant i una actitud de col·laboració per vèncer entre tots a aquest maleït virus", denuncien els socialistes. 

Per tot plegat, demanen que es convoqui la Junta de Portaveus regularment per a tractar tots aquetss temes i insisteixen en l’oferiment que el portaveu del PSC Olot, Josep Guix, va fer el mateix 16 de març de 2020 directament al batlle: "Ens posem a la seva disposició per a treballar plegats per la ciutat davant de la crisi de la pandèmia".

 
 

 
Arxivat a