coronavirus

La residència Montsacopa d’Olot torna a ser «verda» un cop superat el brot de coronavirus

Les últimes proves fetes al geriàtric han permès completar el desaïllament dels usuaris

L'entrada a la residència Montsacopa d'Olot. | Foto: Xavier Borràs.
per NacióGarrotxa, Olot | 10 de febrer de 2021 a les 12:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els brots a la residència Montsacopa d’Olot s'ha donat per tancat aquest dimecres, 10 de febrer, i tornen a ser qualificada de verda, és a dir, sense cap resident contagiat pel coronavirus SARS-CoV-2 al centre. Els testos ELISA i les proves PCR fetes aquest dilluns han permès completar el desaïllament dels usuaris iniciat fa unes setmanes.
 

A la residència Montsacopa d’Olot, el balanç del brot, que va començar el 31 de desembre, és de 62 dels 87 residents positius, amb 16 defuncions i 55 professionals contagiats. El centre va començar el procés de desaïllament a mitjan gener. Progressivament, s’han fet testos ELISA als usuaris positius per a determinar el seu estat immunològic i poder-los fer tornar a la normalitat, així com PCR als residents en quarantena preventiva per ser contactes estrets.

El divendres passat es van fer testos ELISA als últims 15 residents positius, actualment ja recuperats, i aquest dilluns es van fer proves PCR als 13 usuaris aïllats preventivament, tots ells amb resultat negatiu. Així doncs, a dia d’avui el centre torna a ser residència verda.

 
Durant el procés de desaïllament, es va procedir a la vaccinació dels residents negatius i recuperats i dels treballadors que hi van accedir. En les pròximes setmanes els equips de vaccinació s’hi desplaçaran per a completar-la i administrar també la segona dosi.

 
El primer dels contagis a la residència Montsacopa es va detectar a les darreries de desembre, quan una treballadora va donar positiu i immediatament es va activar la sectorització del centre i el cribratge massiu de la residència juntament amb totes les mesures de prevenció i contenció del virus. Progressivament, es van detectar nous contagis en usuaris i professionals que es van acabar positivitzant. Tanmateix, cap de les mesures preventives no va evitar la mort de 16 residents.

 
Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’ha treballat estretament amb la direcció del centre per fer un seguiment de la situació i de totes les mesures de control. La situació clínica dels residents ha estat vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i des de l'Equip d'Atenció Primària d’Olot.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació