La CUP Olot denuncia l'Ajuntament i el batlle per ocultar informació de la pandèmia

Els catorze reports confeccionats pel SIGMA no els han rebut ni els càrrecs electes de la capital ni dels municipis de la Garrotxa, tot i tenir-ne dret

La compareixença de la CUP Olot ha tingut lloc davant de l'Ajuntament.
La compareixença de la CUP Olot ha tingut lloc davant de l'Ajuntament. | Martí Albesa.
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:44h
La CUP Olot ha volgut denunciar públicament l'Ajuntament d'Olot i el seu batlle, Josep Berga, per la manca de transparència i l'ocultació dels reports confeccionats pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) sobre la Covid-19 i dirigits a càrrecs electes i el personal d'administració pública, tal com ha explicat aquest migdia el militant Daniel Dorca, acompanyat d'altres cupaires, com el regidor Lluís Riera.

Aquests reports elaborats pel consorci SIGMA –un ens públic local integrat pel Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Ajuntament d'Olot com a ens locals constituents–, de què ha tingut coneixement la CUP olotina, van començar a realitzar-se a l'octubre de l'any 2020 i, a hores d'ara, cap dels regidors de l'Ajuntament d'Olot a l'oposició no n'ha rebut cap, com han pogut comprovar en converses amb Anna Barnadas (ERC) i Josep Guix (PSC).

Els reports detallen l'estat de la pandèmia de la Covid-19 a la comarca de la Garrotxa, amb dades que contribueixen a tenir una visió més general i objectiva sobre la situació de la pandèmia a la comarca i, per tant, podrien qüestionar o replantejar les mesures preses des dels ajuntaments.

"En el cas de l'Ajuntament d'Olot, amb el discurs mantingut que 'tot està sota control', és probable que amb aquestes informacions es pogués qüestionar les mesures preses des del Consistori, que podrien haver estat insuficients i fins i tot inadequades", ha afegit Daniel Dorca. De fet, ajuntaments d'arreu del territori amb menys afectació per la pandèmia que el d'Olot, han pres mesures més rigoroses i han alertat de l'estat real d'aquesta situació en cada moment.

"Ens costa considerar un oblit o un error de comunicació, reiterat en 14 ocasions, no transmetre aguests informes a regidors electes, encara que estiguin a l'oposició. L'habitual manca de transparència que envolta les institucions olotines, denunciades en múltiples ocasions per la CUP Olot, ens referma en la idea que amagar aquests primers 14 informes obeeix a una manera de fer contradictòria entre allò que és propaganda, 'mà estesa', i allò que vivim en la quotidianitat. un to democràtic poc compartit i massa a prop de l'absolutisme d'una majoria", ha comentat el cupaire.

Per a la CUP Olot, amagar informació confeccionada i dirigida a càrrecs electes d'Olot i de la comarca, creiem que és fruit d'una voluntat sostinguda d'amagar la realitat de la situació i, d'aquesta manera, "controlar i evitar que es posi en dubte la gestió municipal i comarcal de la pandèmia", si més no en aquella part que se'n té competències.

"Exigim les responsabilitats democràtiques i els cessaments oportuns per aquesta pràctica continuada d'amagar informació sensible sobre la Covid-19, la seva evolució i impacte, i acabar d'una vegada amb el secretisme i la por amb que l'alcalde d'Olot, Josep Berga, manega aquesta situació de forma tan maldestra", ha reblat Daniel Dorca.

 
Arxivat a