Equipaments municipals

L’Ajuntament d’Olot inverteix més de 160 mil euros en actuacions a les instal·lacions esportives

Tots els equipaments reobren avui amb un aforament màxim del 50%, amb control d’accés i en grups de màxim 6 persones. En el cas de les instal·lacions interiors i gimnasos s'estableix en el 30%

per NacióGarrotxa , Olot, 8 de febrer de 2021 a les 11:53 |
S'ha instal·lat un nou servei d’aigua calenta al Pla dels Llacs. | @Xabedo.
Seguint amb l’aposta de millora qualitativa contínua dels equipaments esportius que porta a terme l’Ajuntament d’Olot, el Consistori ha invertit 160.779,12 euros en actuacions de condicionament, millora i conservació de les instal·lacions esportives municipals aquest 2020, tal com ha fet saber aquest matí al Saló de Sessions el regidor d'Esports, Aniol Sellabona.

Aquestes xifres coincideixen aquest dilluns, 8 febrer, amb la reobertura de gimnasos i de les instal·lacions i equipaments esportius segons els canvis en les normatives sanitàries i de seguretat imposades arran de la pandèmia.

 
En concret, els equipaments a l’aire lliure reobren a partir d’avui amb un aforament màxim del 50%, amb control d’accés i en grups de màxim 6 persones. En el cas de les instal·lacions interiors i gimnasos s’ha establert la capacitat màxima del 30%, amb limitació a 6 persones i obligatorietat de l’ús de màscares en activitats grupals. Al mateix temps, també, s’han reprès les competicions que donen accés a les categories estatals.  

 

El regidor Aniol Sellabona durant la compareixença d'aquest matí. Foto: @olotuit.


Tal com ha detallat el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, davant les dades i la situació epidemiològica per la pandèmia, les activitats esportives municipals es continuaran fent de forma telemàtica fins al 15 de febrer. “Treballem amb la voluntat d’acompanyar a tots els esportistes –professionals i amateurs– perquè ningú abandoni les seves pràctiques esportives i, alhora, estant al costat dels clubs perquè puguem retrobar-nos un cop s’hagi superat aquesta situació”, ha ressaltat.  


Algunes de les actuacions de millora més importants d’aquest 2020 són el canvi de la caldera, l’acumulador i la instal·lació d’un nou servei d’aigua calenta al Pla dels Llacs (unes inversions que han suposat una inversió de 76.233,47 €), la col·locació d’una geomalla per a evitar despreniments als camps de futbol del Morrot i la millora en el sistema de filtratge i neteja d’aigua de la Piscina Municipal (5.379,69 €), entre moltes altres. A grans trets, la majoria d’accions s’han focalitzat en reparacions, compra de nous equipaments i aparells, actualitzacions, repintats i l’adquisició de nous elements per a oferir una millora en els serveis de la ciutat.  

Cal tenir present que aquest 2020 les instal·lacions esportives municipals van haver d’aturar l'activitat arran les mesures de seguretat fixades per contenir la crisi sanitària arran la pandèmia. Davant la situació actual, es recomana màxima prudència.  

Actualment, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot porta a terme una desena activitats dirigides tals com ioga suau, gimnàstica suau i gimnàstica de manteniment, natació, aiguagim, ioga per adults, FBC, pilates i hipopressius, zumba i col·labora amb una quarantena entitats amb la voluntat de dinamitzar i potenciar la pràctica esportiva entre la ciutadania.

De cara a aquest 2021, la voluntat és continuar impulsant un nou paquet d’actuacions de conservació i millora per continuar oferint els millors serveis esportius a la ciutadania.  

 

 

Participació