L'Hospital d’Olot administra la segona dosi del vaccí als seus professionals

Just 21 dies després que es va iniciar aquest procés, amb què s'immunitzarà artificialment el 85% de la plantilla

Una infermera prepara un vial del vaccí a l'Hospital d'Olot.
Una infermera prepara un vial del vaccí a l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
NacióGarrotxa
03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:13h
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a posar la segona dosi del vaccí contra el coronavirus aquest matí de dimecres, just 21 dies després que es va iniciar aquest procés amb la primera dosi. La previsió és que entre aquest dimecres i demà dijous es vaccini a tots els professionals de la Fundació que se la van posar el passat 13 de gener. 

Els 36 vials del vaccí de Pfizer/BioNTech van arribar ahir a la tarda al Servei de Farmàcia de l’Hospital i s’han començat a inocular avui mateix. Cal destacar, segons fonts de l'Hospital, que el grau màxim d’immunitat s’aconsegueix set dies després d’haver rebut la segona dosi i que la pauta d’administració és de dues dosis de 0,3 ml administrades per via intramuscular amb un interval de 21 dies pel cap baix. 

La Fundació preveu tenir vaccinades aquesta setmana 216 professionals. Quedarà pendent d’administrar la segona dosi a 144 professionals i la primera a 133. A hores d’ara un global de 84 treballadors han manifestat dubtes o han dit que no es volien vaccinar.

Un cop finalitzat el procés de vaccinació es preveu que hi hagi un 85% de la plantilla amb immunitat. Cal tenir en compte que en aquestes dades també hi ha inclosos els tècnics de transport sanitari i els professionals de l’Agència de Salut Pública de la Garrotxa. 

Tal com es va fer fa unes setmanes és l’equip d’infermeria de la Fundació qui agilita aquest procés de vaccinació intern. Els equips que vaccinen aquests dies a la Fundació segueixen les pautes establertes per les autoritats sanitàries. La majoria d’aquests processos també formen part del programa de vaccinació que es du a terme a les residències de gent gran de la Garrotxa, on ja s'ha immunitzat un 95% d'usuaris amb la primera dosi i un 50,35% amb la segona.

Una vegada finalitzada la vaccinació de tots els professionals, s’iniciarà el procés amb els pacients ingressats al sociosanitari.

 
Arxivat a