coronavirus

Salut inicia a la Garrotxa una estratègia per a detectar casos asimptomàtics

Amb Educació també es faran cribratges en 6 centres escolars on hi ha un índex més elevat de positius i s’intensificarà l’estratègia de rastreig per a tallar les cadenes de transmissió

L'índex més alt de contagis no es tradueix, de moment, en més pressió assistencial a l'Hospital d'Olot. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot | 3 de febrer de 2021 a les 16:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut intensifica l’estratègia de seguiment i detecció de casos de Covid-19 a la Garrotxa, davant la situació epidemiològica de la comarca, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i tallar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Amb aquesta estratègia s’intensifica el rastreig de positius i pretén fer aflorar el màxim nombre possible de persones contagiades amb el coronavirus, ja que n’hi ha que no presenten símptomes que potser podrien transmetre'l al seu entorn.
 

La campanya de cribratges massius començarà pels sis centres escolars on s’ha detectat un índex més elevat de casos, en col·laboració amb el Departament d’Educació. Els cribratges començaran demà a l’IES Garrotxa, a la ciutat d’Olot, i en els propers dies s’estendran a les escoles Pia, Pla de Dalt, Sant Roc, a l’Institut Bosc de la Coma i a l’escola Joan Maragall de Santa Pau, on es es farà el triatge entre els alumnes i professionals dels centres que es prestin a fer-ho.

En els cribratges poden participar-hi alumnes i professionals que no hagin tingut símptomes en els últims tres mesos, que no estiguin confinats en el moment de les proves i que no s’hagin fet cap test PCR en els darrers 14 dies. Aquest dispositiu s’està organitzant amb la col·laboració del Departament d’Educació, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya i es podria estendre a altres centres educatius de la comarca d’acord amb l’evolució de les dades epidemiològiques.

 
Des de la Comissió de Seguiment de la situació epidemiològica d’Olot i la Garrotxa s’està estudiant impulsar altres mesures complementàries per a tallar les cadenes de contagis i es demana extremar les precaucions i el màxim de col·laboració de l’àmbit social i econòmic.


La Comissió està integrada per representants de Salut Pública, el Servei Català de la Salut, Ajuntaments, Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, l’Institut Català de la Salut i la Fundació Hospital d’Olot. Amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, també s’intensificaran els controls de les mesures preventives a la comunitat, per tal de frenar la transmissió comunitària.
 


La situació epidemiològica de la Garrotxa aquesta última setmana situa el risc de rebrot als 1.855 punts i s’han detectat 423 positius entre el 24 i el 30 de gener. Un 11,24 % de les proves fetes (ja siguin testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu i l’Rt se situa en 1,48. La setmana anterior el risc de rebrot es posicionava en 1.308 i es van confirmar 317 nous casos.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
 

 

Participació