Fauna local

Lleuger augment del cens d'aus aquàtiques hivernants a la comarca

L'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa constata el creixement d'espècies com la cuereta torrentera, el gavià argentat o el repicatalons

per NacióGarrotxa , Olot, 3 de febrer de 2021 a les 09:13 |
Una parella de gavians argentats. | @Anegarrotxa.
El 16 de gener es va realitzar el cens anual d’aus aquàtiques hivernants de la Garrotxa. Un any més, aquest estudi va ser organitzat pels ornitòlegs de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) i hi van participar-hi experts d’arreu de la comarca. Malauradament, la situació sanitària no va permetre donar a aquest esdeveniment el tarannà lúdic i educatiu d’altres anys.

Després de prospectar la major part de la comarca, els resultats finals van mostrar un lleuger augment del nombre total d’aus aquàtiques comptabilitzades. Analitzant els resultats amb més detall es van obtenir les dades següents:


• El nombre d’ànecs collverds ha baixat força als trams de la Canya i de la Vall de Bianya, però en els d’Olot i Argelaguer ha augmentat molt. El balanç final és de 115 més respecte l’any passat.
• El corb marí gros i la merla d’aigua han reduït el seu nombre amb 49 i 3 individus menys respectivament.

• Per altre banda, algunes espècies han augmentat, com és el cas de la cuereta torrentera amb 39 ocells més, el gavià argentat amb 43 més, i el repicatalons amb 40 individus més.
• També, han augmentat en menor mesura espècies com la polla d’aigua amb 6 ocells més, el blauet amb 5 més, el becadell comú amb 4 més i el rossinyol bord amb un increment de 3.


Podeu veure el resum d'enguany en una bella edició en format PDF

 

Participació