La residència Montsacopa d'Olot rep el vaccí contra el coronavirus

Al centre, que ja es troba en fase de desaïllament, s'hi han administrat 89 dosis entre residents i treballadors

Un equip de quatre infermeres s'ha encarregat de vaccinar treballadors i usuaris de la residència.
Un equip de quatre infermeres s'ha encarregat de vaccinar treballadors i usuaris de la residència. | @icsgirona.
NacióGarrotxa
01 de febrer del 2021
Actualitzat a les 8:43h
La residència Montsacopa d’Olot –que ha estat des de les darreries de desembre focus d'atenció per l'alt grau de contagis, amb 13 defuncions incloses– ha rebut aquest diumenge al matí la primera dosi del vaccí contra la Covid-19. En total s’han administrat 89 dosis, 47 en residents negatius i aquells que ja han superat el virus, i 42 en treballadors.

La vaccinació del geriàtric es va ajornar arran del brot detectat a principis de gener, però actualment el centre ja es troba en fase de desaïllament, motiu pel qual s’ha procedit a la vaccinació de la residència en una primera etapa. Progressivament, les dosis arribaran a la resta d’usuaris i treballadors.

Les infermeres de l’equip de vaccinació hi han arribat pels volts de dos quarts de deu del matí amb les dosis a administrar i complint totes les mesures de protecció que estableix el protocol. La vaccinació de residents i treballadors s’ha fet en dos espais separats. Els residents negatius i recuperats han estat els primers a vaccinar-se i, seguidament, s’ha procedit amb els professionals del geriàtric.
 

Un dels usuaris de la residència rep la primera dosi del vaccí. Foto: @icsgirona.


En aquest cas, s’ha habilitat un espai a la quarta planta de la residència per manera que les infermeres vaccinessin els treballadors. Es tracta d’una zona exterior en la qual els residents no hi tenen contacte i correctament ventilada.

Per a procedir amb la vaccinació, aquest dilluns s’han fet testos PCR als residents que fins ara no s’havien contagiat i tots ells han tingut de nou resultat negatiu. A més, també s’han fet testos ELISA a 26 usuaris per a determinar el seu estat immunològic i avançar en el desaïllament i en la seva vaccinació.

El brot detectat a la residència Montsacopa d’Olot ha afectat 59 dels 87 residents que tenia el centre i s’han produït 15 morts. Actualment, hi ha 19 residents que es troben en procés de superar la malaltia i es preveu seguir amb els desaïllaments durant la setmana que ve. Pel que fa als treballadors, s’han registrat 55 positius en total, 26 dels quals ja s’han curat.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està treballant estretament amb la direcció del centre i en contacte permanent amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per a fer un seguiment de la situació i de totes les mesures de control. La situació clínica dels residents és vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i des de l'equip d'atenció primària d’Olot es fa un seguiment del brot.

Arxivat a