Rosa Lluch: «O En Comú Podem o quatre anys més de desgovern»

La candidata assegura en l'acte d'inici de campanya al local de Girona que “cada vot a comarques gironines resta a la dreta i suma per un govern d’esquerres"

Rosa Lluch és la candidata d'En Comú Podem a les comarques gironines.
Rosa Lluch és la candidata d'En Comú Podem a les comarques gironines. | @EnComu_Podem.
NacióGarrotxa
29 de gener del 2021
La cap de llista d'En Comú Podem per les comarques gironines, Rosa Lluch, ha fet el seu discurs d'inici de campanya aquesta tarda al local dels Comuns a Girona. Lluch ha encoratjat les bases a treballar amb convicció i esforç en una campanya que ha qualificat d'”estranya”, perquè “no ens permetrà estar amb la gent com ens agradaria”, tot i que ha remarcat que “En Comú Podem no sabem què vol dir tirar la tovallola!”.

Els comuns gironins tenen la convicció que recuperaran l'escó al Parlament amb Rosa Lluch, a qui consideren la garantia que hi hagi un govern progressista a Catalunya. La cap de llista ho ha dit ben clar: “En aquestes eleccions només hi ha una possibilitat de canvi: o un govern amb En Comú Podem, que faci polítiques progressistes per la majoria, o quatre anys més de desgovern”. I ha afegit. “Cada vot a En Comú Podem a comarques gironines garanteix que a Catalunya es podrà governar diferent. Cada vot a En Comú Podem resta a la dreta i suma per un govern d’esquerres”.

Lluch ha defensat que “Catalunya i les comarques gironines no només necessiten, sinó que es mereixen un canvi (el lema d'ECP és El Canvi Que Catalunya Mereix). I aquest canvi només será possible si deixem enrere el passat i comencem a mirar el futur amb esperança”.

La candidata d'ECP ha volgut deixar clar, així mateix, que no es dedicarà a “atacar ni confrontar amb la resta de candidates i formacions”, precisament perque “ja fa molt temps que la gent n’està cansada de polítics parlant dels problemes dels partits i no dels problemes de la ciutadania”. En aquest sentit, Lluch ha explicat que en aquesta campanya “vull escoltar i presentar a la gent de les comarques gironines les nostres propostes”.

La candidata ha acabat posant èmfasi en que “el temps de les mesures a mitges s’ha acabat, calen polítiques decidides i valentes per garantir-nos el futur”. Lluch està segura que amb el suport de la militància, simpatitzants i base electoral d'ECP “portarem a les comarques gironines el canvi que ens mereixem”.

Aquest vespre l'han acompanyada el seu número 2, l'ex regidor blanenc Joan Salmerón, i els 3 i 4, el sindicalista de Nestlé Girona, Josep Maria Martínez, i la coordinadora de Confluència Jove i membre de la Plataforma Feminista, Maria Monje. El número 5, el regidor de Sant Feliu de Guíxols i conseller comarcal del Baix Empordà, Jordi Lloveras, ha enviat un vídeo de salutació. L'acte s'ha limitat a una convocatòria de premsa i s'ha emès per l'instagram de la candidata.

Els tres eixos programàtics d'ECP per les CCGG

Una gran transformació verda. La transició ecològica com el gran salt endavant que ens ha de permetre recuperar sobirania econòmica, crear llocs de treball i ser menys dependents del model de totxo i platja.

Canvi de model productiu. Hem de caminar cap a una economia plural, que ha de ser transformadora. Per tant, hem de prioritzar un altre model econòmic menys depenent del turisme i amb més presència del sector públic. Essent conscients que els models econòmics s’han de pensar des del territori, és l’única manera de tenir un país cohesionat.

Garantir drets de ciutadania. Garantir a la ciutadania sanitat, educació, ingressos i habitatge digne per a que ningú es quedi enrere i que l’economia no es paralitzi.