La Fundació d'Estudis Superiors d'Olot aposta per la formació en línia el 2021

Durant l'any passat ha fet més de 25 sessions per a emprenedors, 36 formacions en TIC i una quinzena de seminaris i cursos per a professionals amb gairebé 2.000 matriculats

La directora de DinamiG, Ariadna Villegas, acompanyada de Pep Berga i Estanis Vayreda.
La directora de DinamiG, Ariadna Villegas, acompanyada de Pep Berga i Estanis Vayreda. | @olotuit.
NacióGarrotxa
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:35h
La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) fa un pas més en la formació en línia. De cara aquest any 2021, tot seguint la seva voluntat d’acostar la formació de qualitat al territori, aposten per potenciar models híbrids de formació presencial i en línia que permetin arribar a més usuaris i millorant les seves competències professionals.

Les restriccions de mobilitat i assistència arran la pandèmia per la Covid-19 van fer que la Fundació apostés per aquests nous sistemes formatius equipant una aula de l’espai de Can Monsà per poder oferir les sessions en línia, tal com va explicar aquest dijous en seu consistorial la directora de DinamiG, Ariadna Villegas.

Paral·lelament, des de la FES Olot també posaran èmfasis en el servei de consultoria i realització de plans de formació per a empreses i determinaran noves formacions específiques que puguin donar resposta a necessitats formatives del territori.

Seguint aquests objectius estratègics, un any més la Fundació ofereix un reguitzell de formacions i postgraus així com activitats formatives variades. D’una banda, portaran a terme 3 postgraus amb la Fundació Universitat de Girona de Vulcanologia, Arboricultura i Il·lustració Científica que arrencaran a partir de l’octubre del 2021. També portaran a terme un total de 8 seminaris empresarials – la majoria d’ells de forma telemàtica – així com els itineraris d’innovació per al sector industrial; un projecte conjunt amb DinàmiG i el Campus Garrotxa que inclou formació i un servei de consultoria personalitzat adaptat a les necessitats i possibilitats de les empreses participants.

També s’encarregaran de realitzar un total de 55 hores de formació repartides en 5 setmanes a persones emprenedores dos cops a l’any així com els habituals cursos d’estiu. Enguany, a diferència d’anteriors edicions, els cursos d’estiu estaran pensats per professionals de diversos àmbits, més enllà del camp docent. A part es continuaran oferint els cursos per al sector turístic com el Bon Coneixedor de la Garrotxa amb formació permanent i jornades específiques o les sessions de jardineria i paisatgisme, formació amb la qual la FES Olot s’ha erigit en referent a nivell català. Com a novetat, també s’ha previst un curs de disseny de rapports i estampació digital que es portarà a terme en col·laboració amb l’Escola d’Art.

Pel que fa a la formació contínua i ocupacional, la FES Olot continua oferint formació gratuïta adreçada principalment a persones en actiu i, enguany, per primer cop, part d’aquesta comptarà amb el finançament del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya (CONFORCAT).

En l’àmbit d’aprenentatge de llengües estrangeres, es continuarà oferint les tertúlies d’anglès i francès, però únicament en línia.

A part, es manté el seu ampli catàleg de serveis per a empreses, professionals i estudiants de la comarca tals com les bonificacions de la formació per la FUNDAE que s’ofereixen de forma gratuïta, la formació incompany adaptada a les característiques i necessitats de cada empresa, les consultories en plans de formació tant a nivell de diagnòstic com implementació, el suport als tràmits de beques per a alumnes i professorat que vol fer estades a l’estranger, les beques per aquells estudiants que realitzen pràctiques no remunerades per contribuir en els costos del transport i manutenció, el suport i cessió d’espais als estudiants de la UOC i l’Aula Mentor o les col·laboracions amb entitats diverses com ADRINOC, Impulsa, Integra, el Consell Escolar Municipal, la Comissió de formació de l’Ajuntament d’Olot, entre altres.

Un 2020 amb 1.968 matriculats

Durant aquest 2020 la Fundació ha portat a terme una gran tasca formativa amb un total de 1.968 matrícules, 2 postgraus, 5 seminaris empresarials, 25 sessions per a emprenedors, 36 sessions en TIC per ajudar a la recerca de feina, 8 formacions amb eines per superar la crisi provada per la COVID-19 i més d'una desena de cursos professionals amb PIMEC en jardineria, turisme, idiomes, educació i formació incompany. Pel que fa al nombre de matriculats i alumnes, destaca la gran presència de dones, que suposa el 62% de l’alumnat, seguint amb la tendència des de l’inici de la Fundació.
 
Arxivat a