El PSC no vol una altra gran superfície a la zona de l'Hospital d'Olot

Josep Guix i Marina Alegre creuen "intolerable" que l'Ajuntament es dediqui a promoure la venda de part del terreny de què és propietari

El terreny, de l'Ajuntament i de l'INCASOL, on s'instal·larà la nova gran superfície comercial.
El terreny, de l'Ajuntament i de l'INCASOL, on s'instal·larà la nova gran superfície comercial. | Martí Albesa.
29 de gener del 2021
Actualitzat a les 8:47h
A la zona compresa entre l’avinguda Sant Joan les Abadesses i l’Hospital d'Olot hi ha tres grans superfícies comercials que sumen un total de 6.600 m2 de superfície útil. En aquesta part de la ciutat hi viuen uns 6.000 veïns. A la resta de la ciutat, on hi ha 28.000 habitants, hi ha tres grans supermercats més, que sumen en total uns 6.000 m2 útils.

Aquestes macroxifres demostren –segons el portaveu del PSC a l'Ajuntament, Josep Guix, i la regidora Marina Alegre–, el fort desequilibri comercial que genera l’actual proposta d’ubicació d’aquesta gran superfície, que segons totes les fonts seria una supermercat Lidl (que ja havia tingut presència a Olot).

La zona passaria a tenir 8.000 m2 de prestatgeries, segons Guix, ja que el terreny suma el 3.250m2 propietat d'INCASOL i els 3.472 m2 de l'Ajuntament. "A més, aquesta proposta va en sentit contrari a una ciutat sostenible ja que promou l’ús del cotxe particular per anar a comprar", ha afegit el portaveu socialista.
 

Josep Guix i Marina Alegre durant la compareixença en els terrenys que es posen a subhasta. Foto: Martí Albesa.


Per la seva banda, Marina Alegre, ha manifestat que el PSC està totalment en contra que l’equip de govern faciliti, amb la venda de sòl municipal, la instal·lació d’aquesta nova gran superfície.

WÉs evident que la implantació d'aquestes característiques perjudiquen fortament el comerç familiar i artesanal que omple de vida els nostres carrers, ofereix un producte de qualitat i proximitats als ciutadans i és un motor econòmic per la ciutat i els seus barris", ha reblat Alegre.

El canvi en els usos del sòl es va produir en el ple del mes d'agost i la unió dels dos terrenys en un so paquet de cares a la subhasta es va fer en la Junta de Govern de dijous passat.

Alegre també va anunciar que presentaran una moció al ple municipal del mes de febrer perquè l'Ajuntament no promogui aquesta venda, que considera "intolerable".
Arxivat a