Educació

Se suspèn la jornada de delegats d’alumnes de secundària del Consell Escolar Municipal d’Olot

La comissió ho ha decidit per les mesures imposades arran del coronavirus

per NacióGarrotxa , Olot, 28 de gener de 2021 a les 09:39 |
Imatge retrospectiba de la festa de sant Tomàs d'Aquino dels alumnes de secundària d'Olot. | Martí Albesa.
La comissió d’alumnes de secundària del Consell Escolar Municipal d’Olot (CEM) és un òrgan participatiu format per representants dels alumnes de secundària de tots els instituts de la ciutat. La comissió d’aquest curs 2020-2021 es va constituir el passat mes de novembre i, des de llavors, han portat a terme tres reunions telemàtiques per a determinar el futur de les activitats que celebren des de fa més de 20 anys, tot tenint en compte la situació epidemiològica i l’emergència sanitària arran la Covid-19.  

Davant la situació actual, les mesures sanitàries, de prevenció i seguretat establertes per a evitar contagis i l’augment de contagis, els membres d’aquesta comissió han decidit suspendre part de les activitats que porten a terme. En concret, s’ha suspès la jornada de delegats i delegades de secundària, una trobada anual on es realitzen tallers formatius i es lliuren eines perquè els delegats  puguin desenvolupar la seva tasca com a representants del grup i classe pertinents. La voluntat és poder-la realitzar el pròxim curs.


A part, la comissió també ha decidit posposar la celebració conjunta de sant Tomàs d’Aquino, una diada on els estudiants organitzen activitats obertes a tota la ciutadania. En aquest sentit, la comissió espera poder celebrar aquesta diada posteriorment –dies o setmanes més tard de la seva habitual celebració– o organitzar-ho de manera que pugui consolidar-se en un acte cultural que s’emeti en línia. En cas que, finalment, es pogués realitzar amb aquesta fórmula, el CEM ja n’informaria.
 

Paral·lelament, cal destacar que, aquest curs, la Comissió d’Alumnes porta a terme un treball de reflexió per a cercar millores en l’àmbit dels recursos que els centres i la ciutat posen a l’abast de tots els estudiants.  

La comissió d’alumnes de secundària d’Olot

 
La comissió està integrada per 25 estudiants dels centres educatius. Els seus membres són delegats de classe de tots els nivells, des de primer d’ESO fins a segon de Batxillerat i de cicles formatius. L’òrgan es va crear el 1999 com a entitat de representació de tots els alumnes d’ensenyament secundari d’Olot al Consell Escolar Municipal.
 
Tot i que formalment es tracta d’un sistema de coordinació entre delegats dels diferents centres, a la pràctica s’ha convertit en un model de participació singular per a la política local de joventut, que enllaça el sistema educatiu amb activitats i serveis de referència per als joves. La consolidació d’aquest model ha convertit la comissió en una referent estable per als joves de la ciutat alhora que ha esdevingut una via de participació en tota mena d’afers vinculats al municipi.  

Al llarg dels anys, a més de portar a terme la festa dels estudiants –també anomenada la Festa de sant Tomàs d’Aquino– i la jornada de delegats, la comissió ha afrontat debats oberts sobre el Pla Bolonya, ha incorporat aportacions pròpies al Projecte de Ciutat Educadora d’Olot, ha incidit en el Pressupost Participatiu de Joventut o ha participat en espais de debat ciutadà general.  

Paral·lelament, la comissió actua com a enllaç entre la vida estudiantil de la ciutat i l’Àrea de Joventut, difonent programes i serveis entre els joves i, en sentit invers, recollint propostes juvenils.  

Altres notícies que et poden interessar
  

 

Participació