El PSC Olot proposa una exposició permanent sobre el Fluvià al Museu dels Volcans

La candidata garrotxina al 14-F, Marina Alegre, acompanya la cap de llista a la demarcació, SilviaPaneque, per a explicar-li aquestes nous usos

Sílvia Paneque i Marina Alegre a la Torre Castanys, al Parc Nou d'Olot.
Sílvia Paneque i Marina Alegre a la Torre Castanys, al Parc Nou d'Olot. | @PSColot.
NacióGarrotxa
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 8:54h
Amb la posada en funcionament de l'Espai Cràter aquest 2021, es tancarà l’actual Museu dels Volcans, situat a la Torre Castanys del Parc Nou. Per bé que equip de govern de l’Ajuntament d’Olot encara no ha posat cap proposta sobre la taula per l futur d’aquest espai el PSC d’Olot sí que té una proposta seriosa, que és la creació d’una exposició permanent sobre el riu Fluvià.

És el que van explicar aquest dimecres la candidata garrotxina al 14-F, Marina Alegre, i la cap de llista de les comarques gironines, Sílvia Paneque, en una visita al Parc Nou. Els coailistes volen que el Museu dels Volcans sigui un espai pedagògic i de divulgació de tots els àmbits que són a l’entorn del riu: flora, fauna, geologia, conca hidràulica, agricultura i ramaderia, aprofitament d’energia hidràulica, arquitectura fluvial o patrimoni industrial.

Un projecte transversal

Per altra banda, també proposen la creació d’un consorci d’ajuntaments format pels municipis banyats pel Fluvià, amb l'objectiu de gestionar les polítiques a l’entorn del riu d’una manera conjunta i respectuosa amb l’entorn. Per al PSC olotí la seu d’aquest consorci hauria de ser a la Torre Castanys.

En aquest àmbit, ja existeix una experiència similar, a l’entorn del riu Ter (AlbaTer) que agrupa tots els municipis i consells comarcals des de Setcases fins a Torroella de Montgrí.  

Finalment, els socialistes olotins van voler deixar palès que lamentem que l’actual equip de govern no hagi presentat cap proposta per als usos de la Torre Castanys ni tampoc no hagi fet cap actuació rellevant a l’entorn del riu en els darrers anys, sense destinar-hi cap partida en el pressupost municipal de l’any 2021. El PSC Olot creu que la ciutat ha de mirar cap al riu, i no donar-li l'esquena.

Arxivat a