Esquerra no farà cap acte públic durant la campanya electoral a la Garrotxa

Ho ha anunciat el besaluenc Bartomeu Compte, número 4 de la llista electoral de la demarcació de Girona, durant la presentació de la candidatura electoral del 14-F

El candidat garrotxí d'ERC a les comarques gironines, Bartomeu Compte.
El candidat garrotxí d'ERC a les comarques gironines, Bartomeu Compte. | Martí Albesa.
27 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:11h
El besaluenc Bartomeu Compte, candidat número 4 d'ERC a les comarques gironines –que encapçala la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà–, ha anunciat aquest matí a la seu del partit republicà a Olot, que han decidit, per responsabilitat, no fer cap acte públic durant la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya.

L’exsecretari general de CCOO a les comarques gironines –que ha estat acompanyat per Dolors Corretgé, suplent a la candidatura gironina– ha hafirmat que el fet que TSJC hagi decidit mantenir provisionalment les eleccions el 14-F "és un insult i una temeritat". Es tracta d’una decisió "que posa en risc tant la salut com el dret a vot dels catalans i les catalanes i els obliga a triar entre el dret a la salut i el dret a votar".

Per al candidat garrotxí, ens trobem "davant una operació d’estat per a intentar derrotar l’independentisme i concentrar tot el vot unionista en el candidat del PSC. Però tenim una mala notícia, aquesta vegada tampoc els sortirà bé".

Segons Compte, Esquerra Republicana els tornarà a frenar, perquè "és l’únic partit independentista que ho pot fer". després de ser capaços de guanyar-los a les eleccions espanyoles i a les municipals . "Cal concentrar el vot independentista en Esquerra Republicana per derrotar de nou el bloc del 155", ha afegit en aquest sentit.
 

Dolors Corretgé i Bartomeu Compte aquest matí a la plaça Balmes d'Olot. Foto: Martí Albesa.


Les eleccions, segons el candidat, aniran dels qui volen protegir vides i els qui prioritzen els vots a qualsevol preu, de conrinuar enfortint el projecte independentista amb un nou lideratge o deixar la Generalitat en mans de l’Estat i els seus representants. "D’independència o 155", ha reblat.

Després d’una etapa de resistència i de recuperació de les institucions "és hora de recuperar la iniciativa, reconstruir l’independentisme i reprendre el camí cap a la llibertat. Per seguir sumant, ser més, construir grans majories i preparar-nos millor per tornar-hi i guanyar".

"Construïm una Via Àmplia cap a la independència" –el lema de campanya d'ERC el 14-F– es basaria en aquest cinc eixos:

1. Superar el 50%.
2. Teixir grans aliances i representar els grans consensos del país.
3. Forçar l’estat espanyol a acceptar l’amnistia i el referèndum com a úniques vies per a resoldre el conflicte amb Catalunya.
4. Reconstruir el país i millorar la vida de la gent.
5. Teixir aliances internacionals per explicar la causa catalana al món.

El programa electoral d'ERC

Per la seva banda, Dolors Corretgé, professora a la UNED, ha detallat alguns dels més importants punts del programa electoral d'ERC, com l'impuls d'un un pla de reconstrucció de 30.000 milions d'euros, amb plans d'acció climàtica per als municipis i la priorització de sectors estratègics, la renovació de la indústria en base a l'energia verda i la digitalització.

La candidata garrotxina, suplent número a la llista de les comarques gironines, també ha promès que "gestionarem els fons de reactivació europeus des de Catalunya perquè tot això sigui una realitat, amb bons de reconstrucció per a reactivar el consum o dedicar el 3% del PIB a la recerca i la innovació i convertir Catalunya en un hub tecnològic a la Mediterrània, amb una nova fiscalitat, justa i verda, harmonitzada a nivell europeu i una nova indústria 4.0., a més d'mpulsar una Banca Pública d'inversions a través de l'actual Institut Català de Finances".