Ple de la Diputació de Girona

Les comarques gironines volen mesures diferents de la pandèmia segons l'evolució dels municipis

El ple de la Diputació també aprova les subvencions per a fomentar l’activitat física a la demarcació, que enguany inclouen l’esport adaptat

per NacióGarrotxa , Girona, 27 de gener de 2021 a les 09:36 |
L'equip de govern de la Diputació de Girona durant el ple d'aquest mes de gener. | @diputaciogirona.
En la primera sessió ordinària de l’any, el ple de la Diputació de Girona ha aprovat, per unanimitat, una moció que reclama que a l’hora d’establir les mesures de prevenció de la Covid-19 els departaments de Salut i d’Interior de la Generalitat de Catalunya tinguin en compte la diversitat del territori gironí i, en concret, factors com ara la densitat demogràfica.

També, es proposa incorporar a la taula del PROCICAT un representant de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, un representant de la Federació de Municipis de Catalunya i un representant de l’Associació de Micropobles. A més, s’insta tant el Govern de la Generalitat com el de l’Estat perquè les mesures per posar fre al coronavirus també vagin acompanyades de mesures de reactivació econòmica.


Llum verda a les subvencions per fomentar l’activitat física a les comarques gironines

En la sessió plenària també s'han aprovat, amb l’abstenció de la CUP, les bases reguladores de les subvencions que aquest 2021 serviran per promocionar i fomentar l’activitat física i l’esport a les comarques gironines. Enguany inclouen un programa de suport a l’esport adaptat, amb ajuts de fins a 4.000 euros.


Les subvencions s’adrecen a ajuntaments i entitats esportives i, en el context actual generat per la Covid-19, fan un èmfasi especial en les despeses de funcionament ordinari que suposen el manteniment de l’activitat i la gestió dels equipaments esportius. Una altra de les modificacions d’aquests ajuts és el suport a l’activitat esportiva escolar i l’alineament amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), una de les línies estratègiques principals del Pla de Mandat 2020-2023 de la corporació.
 

Tot seguit, es concreten els sis programes per promocionar i fomentar l’activitat física i l’esport:
 
•Programa A. Suport als municipis per a la gestió dels equipaments esportius. Es vehicula a través de tres subprogrames: suport a les despeses derivades de la gestió, suport a les actuacions de condicionament i suport a la renovació del paviment esportiu dels equipaments esportius.
• Programa B. Suport a l’esport federat. Es diferencien tres línies d’actuació destinades al suport de l’activitat esportiva federada, a l’organització d’esdeveniments esportius federats i a la participació en esdeveniments esportius federats puntuals que es portin a terme fora de Catalunya.
• Programa C. Suport als consells esportius per a la promoció i el foment de l’activitat fisicoesportiva i l’esport. Els beneficiaris d’aquestes ajudes han de dur a terme diferents programes per a la promoció de l’esport municipal, entre els quals hi ha l’assessorament, el préstec de materials, la promoció de tallers i càpsules informatives o l’organització d’esdeveniments com, per exemple, els Jocs Emporion, el Rodaesport o l’Esport Blanc Escolar, entre d’altres.
• Programa D. Suport a l’esport escolar. S’hi inclou el suport a través del programa «Neda a l’escola», per al desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques en el medi aquàtic per a alumnes d’educació infantil i primària, i el suport a l’activitat esportiva escolar.
• Programa E. Suport a l’esport d’alta competició. El programa està destinat a les entitats esportives de la demarcació de Girona amb equips d’alta competició de l’esport en les categories absolutes o sènior de les competicions regulars federades de bàsquet, bàsquet en cadira de rodes, cúrling, futbol, handbol, hoquei sobre patins, hoquei sobre gel, judo, rugbi, voleibol, tennis de taula i futbol de platja.
• Programa F. Suport a l’esport adaptat. Aquesta línia de subvencions va dirigida a la promoció i el foment de l’esport adaptat, tant als ajuntaments com a les entitats municipals descentralitzades, associacions i altres entitats sense ànim de lucre.

Subvencions per a la programació estable professional dels equipaments escènics i musicals

El ple d’avui també ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions de fins a 9.000 euros a ajuntaments per a la programació estable professional dels equipaments escènics i musicals locals multifuncionals. En aquests ajuts, s’hi tenen en compte diverses circumstàncies derivades o que es puguin derivar de la pandèmia de la Covid-19: d’una banda, les despeses ocasionades per l’ús de plataformes de venda d’entrades per via telemàtica i per les adaptacions a les programacions virtuals i, de l’altra, en la programació presencial, les despeses relacionades amb les mesures de seguretat sanitària (com ara mascaretes, gel hidroalcohòlic o termòmetres).

Finalment, en el cas de les activitats que es cancel·lin amb motiu de la pandèmia, es continuaran considerant subvencionables aspectes com el percentatge de taquilla, els honoraris acceptats per les entitats organitzadores o la facturació d’activitats programades que s’hagin suspès (monitoratge, despeses tècniques d’il·luminació i so, etcètera). A més, es valoraran les característiques de la programació que afavoreixin l’assoliment d’ODS.
 

 

Participació