El ple de la Vall d’en Bas aprova inicialment un reglament dels horts municipals

Durant la sessió també es va aprovar per unanimitat la modificació de l’Ordenança fiscal sobre la taxa d’utilització d’edificis i béns municipals

NacióGarrotxa
27 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:31h
El ple municipal es va celebrar, novament, de forma telemàtica.
El ple municipal es va celebrar, novament, de forma telemàtica. | @ajuntamentbas.
Aquest dimarts ha tingut lloc el primer ple de 2021 de l'Ajuntament de la Vall d’en Bas. Dels diversos temes tractats destaquen l'aprovació inicial del reglament dels horts municipals, la modificació de l’Ordenança fiscal sobre la taxa d’utilització d’edificis i béns municipals i la Moció de rebuig contra la sentència condemnatòria al conseller Bernat Solé.

El reglament dels horts municipals

Tal com va explicar el regidor d’Acció Social i Comunitària, Pep Calm, feia temps que calia posar ordre a la situació actual dels horts municipals, per a evitar possibles malentesos i, també, per a donar possibilitat a més persones de ser-ne usuàries.

S’ha elaborat un reglament, consensuat amb els actuals usuaris dels horts, que conté un apartat on s’especifiquen els drets i deures dels usuaris i l’Ajuntament, el procediment d’adjudicació i també s’arbitra la finalització de l’autorització d’ús dels horts.

Calm va voler destacar que els horts hauran de ser ecològics, això vol dir que s’hauran de fer servir el mínim de productes químics; han de ser horts familiars, és a dir, sense finalitats lucratives; i no han de servir per a tenir-hi animals com ara galliners, per posar un exemple; finalment, han d’estar nets i endreçats. Qualsevol suggeriment, queixa o dubte per a resoldre es farà mitjançant un representant de l’Ajuntament i un representant dels usuaris, per manera que sigui més àgil.

El reglament va obtenir l’aprovació inicial per part de tots els grups municipals i ara s’iniciarà l’exposició pública per un període de 30 dies per a presentació de reclamacions i/o al·legacions. Passat el termini sense reclamacions, el text restarà aprovat de forma automàtica i se’n farà pública difusió.

Trobareu la proposta de reglament fent clic aquí.

Modificació de l’Ordenança fiscal sobre la taxa d’utilització d’edificis i béns municipals

La Vall d’en Bas compta amb un bon nombre d’edificis i béns municipals dels quals la ciutadania pot gaudir. Aquesta diversitat d’equipaments i béns és una riquesa, però també quelcom que no sempre resulta fàcil de gestionar.

El que s’intenta és que el que l’usuari paga i el cost real de manteniment (llum, aigua, gas, neteja, etc.) es vagin acostant. Per aquest motiu, aquesta ordenança és objecte de revisió gairebé anual perquè s’intenta que s’ajusti cada cop més a la realitat. La modificació de l’ordenança es va aprovar per unanimitat.


Moció de rebuig contra la sentència condemnatòria al conseller Bernat Solé

Finalment, destacar també que es va aprovar entre tots els grups municipals la moció per a mostrar el rebuig més rotund contra la sentència que inhabilita el conseller Bernat Solé per desobediènciael 1r d’Octubre de 2017, quan era batlle d’Agramunt.