Treball

Nova edició del projecte +60 per a persones amb dificultats per accedir a la jubilació

En aquesta sisena edició ja s'ofereix un servei més complet per a assessorar-les

per NacióGarrotxa , Olot, 25 de gener de 2021 a les 08:10 |
L'Àrea d'Ocupació de DinàmiG centraltza el projecte +60. | Arxiu NG.
L’Ajuntament d’Olot engega la sisena edició del projecte +60. Seguint la línia d’anteriors convocatòries, el projecte d’enguany ofereix un servei més complet, amb l’objectiu d’assessorar a les persones de 60 anys o més i que es troben amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar.

El projecte +60, que va arrencar el 2016, s’adreça als majors de 60 anys empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, no disposen de la cotització suficient per a poder accedir a la jubilació.  

 
Per a poder-ne formar part, cal que les persones interessades puguin inscriure’s a DinàmiG –dirigint-se al carrer Tomàs de Lorenzana, 15, d’Olot– i, junt amb la sol·licitud de petició, han d’aportar la documentació següent: fotocòpia del DNI/NIE, vida laboral actualitzada, full d’inscripció a l’Oficina de Treball de la Garrotxa com a demandant d’ocupació i el certificat d’empadronament a Olot.

 
Tal com es va implementar ja aquest 2020, la gestoria i en coordinació amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, realitzarà un estudi personalitzat de cada cas que consistirà en un report de la situació actual de la persona i les possibilitats de poder accedir a la jubilació així com el càlcul de la jubilació. En cas que es detectin carències de cotització, es quantificaran per tal que la persona conegui quines opcions té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible.

 
Fins ara, ja són més de 70 les persones que han pogut fer ús d’aquest servei. La gran majoria d’usuaris tenen de 62 anys de mitjana i, molts d’ells, desconeixen les possibilitats reals que tenien per accedir a la jubilació ni tampoc sabien com fer un càlcul aproximat de la pensió que els podria correspondre. D’aquí que, des de l’any passat es va apostar per ampliar el projecte +60 oferint aquest nou servei que ha ajudat a fer aquest pas a 12 usuaris. Segones les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, a Olot hi ha 1.737 persones a l’atur, la majoria d’elles (497) d’entre 55 i 64 anys.  
 
Per més informació podeu contactar amb l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG - Mas les Mates al telèfon 972 26 78 12 o bé consultar el web.
a
 

 

Participació