El PDECat demana a TV3 i Catalunya Ràdio que mantingui els debats territorials pel 14-F

Bonvehí insta per carta als mitjans públics a no suprimir els debats dels caps de llista per Girona, Tarragona, i Lleida

NacióDigital
25 de gener del 2021
Actualitzat a les 8:10h
Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 amb la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach.
Els directors de Catalunya Ràdio i TV3 amb la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach. | ACN.
El pla de cobertura que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va aprovar la setmana passada per la campanya del 14-F segueix portant cua. Dissabte la CUP anunciava que impugnaria davant la Junta Electoral Central que Vox tingués -com també Junts- consideració de "grup polític significatiu". Ara és un altre partit, el PDECat, el que hi posa pegues. En aquest cas perquè l'ens que dirigeix en funcions Núria Llorach ha decidit suspendre aquest cop els debats territorials de campanya a TV3 i Catalunya Ràdio.

El president del PDECat, David Bonvehí, ha enviat una carta als directors dels mitjans, Vicent Sanchis (TV3) i Saül Gordillo (Catalunya Ràdio), reclamant que la decisió es reconsideri. A les anteriors campanyes, els mitjans públics feien el debat nacional entre els caps de llista per Barcelona (es farà el dia 9), però també debats en desconnexió per Lleida, Tarragona i Girona amb els respectius candidats i també abordant temes territorials. 

Bonvehí afirma que altres partits també comparteixen la seva demanda i que el PDECat creu "en una Catalunya territorialment equilibrada" i per això considera aquests debats "necessaris i imprescindibles". D'acord amb el pla de cobertura als debats hi haurien de participar els caps de llista de Ciutadans, PDECat, ERC, PSC, Comuns, CUP, PP, Junts i Vox.