1 de 10

Antifrau investiga una denúncia de la CUP a la Diputació de Girona per presumpte fraccionament contractual

Han detectat, en la campanya "No M'ho Empasso" fins a 59.319,03 euros en despeses institucionals a l'agència Viatges Plaimont, quan el límitc per a fer una licitació és de 15.000

La CUP ha engegat el web nomhoempasso.cat per a «aixecar la catifa» a la Diputació de Girona. | √
per NacióGarrotxa, Girona | 22 de gener de 2021 a les 11:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP Nord-Oriental engega avui la campanya "No M’ho Empasso" amb la qual vol posar al descobert les pràctiques d’opacitat, malbaratament i privilegis existents a la Diputació de Girona. La campanya parteix d’un anàlisi en profunditat dels comptes generals de l’ens pel 2019 que, juntament amb altra informació recollida, és la base de tota la que s'aplega al web nomhoempasso.cat

És l'anàlisi dels comptes generals de la institució els cupaires van detectar fins a 59.319,03 euros en despeses a una mateixa agència de viatges (Viatges Plaimont), quan el límit a partir del qual és obligatori fer una licitació en el cas de serveis i subministraments és de 15.000 €.


El passat novembre la formació va presentar la denúncia a l’Oficina d’Antifrau de Catalunya que, després d'una avaluació prèvia de versemblança, ha iniciat les actuacions d’investigació sobre els fets denunciats. 
 

En la campanya "No M’ho Empasso" la formació se centra en l’alt cost de l’estructura política (sous i recursos per als grups polítics), l’excessiva despesa en temes de protocol (destacant viatges i àpats) i el repartiment a dit d’una gran quantitat de recursos a través de les subvencions, amb què denuncia unes pràctiques que segons la diputada cupaire Laia Pèlach “si bé en la major part dels casos no són necessàriament il·legals, sí que són absolutament qüestionables i en molts casos reprovables en una institució pública”.
 

La diputada Laia Pèlach ha volgut destacar que tant la campanya com la denúncia a
Antifrau formen part de la feina d’"aixecar catifes" que han fet des que van posar els peus a la Diputació de Girona l'any 2015 per a denunciar aquest tipus de pràctiques tan instal·lades en els successius governs de l’ens, siguin del color que siguin. 

 

Participació