Detenen un conductor a Banyoles per eludir un control policial a la Garrotxa

Va circular deu quilòmetres de forma temerària a la C-66 i amb el permís de conduir sense vigència per pèrdua de punts

El control dels Mossos era a l'altura del km 55 de la C-66 a l'altura de Satnt Ferriol.
El control dels Mossos era a l'altura del km 55 de la C-66 a l'altura de Satnt Ferriol. | NG.
NacióGarrotxa
22 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:58h
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Banyoles van detenir, el passat dimarts, un home de 29 anys, veí de Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà), com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i per conduir sense tenir vigent el permís.
 
Els fets van passar pels volts de les 10:30 hores del passat 17 de gener durant un control de pas que una dotació de trànsit havia muntat a la C-66, a l’altura del quilòmetre 55,6, a la població de Sant Ferriol (Garrotxa), per a garantir les restriccions de mobilitat.
 
Durant l’operatiu van detectar un vehicle, que circulava en direcció a Olot, el qual va fer un canvi de sentit per a eludir el control policial i va fugir en direcció cap a Banyoles.
 
Els mossos de trànsit van iniciar un seguiment del vehicle escàpol, fent-li reiterats i constants senyals acústics i lluminosos per tal d’aturar-lo. El conductor en va fer cas omís i va posar en perill en diverses ocasions la integritat dels usuaris de la via.
 
El turisme va circular uns deu quilòmetres aproximadament de forma temerària i a velocitat elevada per la carretera C-66  fins a entrar a la població de Porqueres. Cal destacar que la velocitat màxima en aquest tram de via és de 30 km/h i que, en aquells moments, es trobava molt transitada per ciclistes, corredors i vianants.
 
Poc després, els agents van localitzar el vehicle estacionat a Banyoles, tancat i sense ningú a l’interior. A més, van comprovar  que el ventilador del radiador estava encès i desprenia una forta pudor dels frens. El vehicle es va traslladar a les dependències policials de Banyoles.
 
Els agents van fer gestions amb el titular del vehicle fins que, finalment, van localitzar el conductor, el qual es va presentar a la comissaria de Banyoles on se’l va detenir. També es va comprovar que no tenia vigent el permís de conduir per pèrdua de punts.
 
El detingut va restar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui citat.