Incivisme

La batllessa de Sant Joan les Fonts fa una visita tècnica al Monestir per avaluar els danys de l’acte vandàlic

Esquerra Republicana lamenta aquesta mena d'actes incívics i demana als ciutadans que col·laborin a denunciar-los

per NacióGarrotxa, Sant Joan les Fonts | 22 de gener de 2021 a les 10:29 |
Un moment de la visita tècnica sota el porxo del monestir. | @santjoanfontsaj.
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de l’acte vandàlic perpetrat fa uns dies al Monestir de Sant Joan les Fonts –consistent en la tala d’un arbre a la zona del porxo que en caure va malmetre l’edifici–, la batllessa, Maria Vidal,ha visitat la zona per tal d’avaluar l’abast dels desperfectes causats per aquest incident.

Així, es va desplaçar fins allà amb un grup format per l’arquitecte de la Diputació de Girona, Lluís Bayona, responsable de la reforma anys enrere de l’edifici –que va suposar la restauració de la portalada, la il·luminació interior o l’escala al campanar–; l’arquitecta Irene Llusent; Maria del Mar Ribé, responsable de patrimoni del Bisbat de Girona; Olga Bas, representant territorial de cultura de la Generalitat; i, Anna Escarpanter, tècnica de cultura de l’Ajuntament.Sembla ser que les afectacions causades són inferiors al que inicialment s’havia pensat i, pel que fa a la valoració en termes econòmics, encara s’hi està treballant.


Per la seva banda, el grup municipal d'Esquerra Republicana (Sant Joan Plural-AM) ha fet públic un comunicat en què lamenta els fets que van tenir lloc al Monestir, igual que tots els altres actes incívics que s'han produït en el municipi aquests darrers temps.

Tal com es va dir en l'últim ple, demanen als ciutadans "la seva col·laboració a denunciar aquest tipus de fets que finalment afecten a tots els contribuents".


 

 

Participació