Ple de l'Ajuntament d'Olot

El ple d'Olot aprova el Pla director dels horts urbans i en modifica alguns punts del Reglament

La ciutat compta actualment amb 370 parcel·les en 12 zones municipals, el que suposa un 1’05 horts per cada 100 habitants, un percentatge molt superior a ciutats com Banyoles, Figueres o Girona

Plànol dels horts municipals d'Olot. | SIGMA.
per Xavier Borràs, Olot | 22 de gener de 2021 a les 09:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En el plenari d’aquest dijous de l'Ajuntament d'Olot –el primer d'aquest 2021– s'ha aprovat el Pla director dels horts urbans (2021-2025). El punt s’ha tirat endavant amb l’abstenció de la CUP i el vot favorable de la resta de grups.

El document, que renova el Pla de 2014-2020, fa una diagnosi dels diferents espais i defineix estratègies comunes i específiques per a millorar la gestió i l’ús dels terrenys, sobretot perquè els horts siguin una oportunitat de benestar per a les persones. 


El reglament dels horts també ha format part de l’ordre del dia del ple i ha rebut la unanimitat del plenari. En aquest sentit, s’ha proposat la modificació d’alguns aspectes d’aquesta normativa per a millorar la gestió tècnica i administrativa de la seva aplicació.

Alguns dels canvis més importants fan referència a la prohibició de l’ús d’herbicides i a la renovació de la cessió dels horts municipals en períodes quinquennals a aquelles persones que mantenen les parcel·les en bones condicions. Finalment, aquesta modificació també permetrà actualitzar el recull dels espais existents i que actualment funcionen com a horts municipals.

 
De fet, la ciutat té actualment 12 zones amb presència d’horts municipals (Mas Bernat, Pou del Glaç, Parc Nou, la carretera vella de la Deu, Bonavista, Puig-Roig, Les Planotes, Les Mates, Molí d’en Climent, Desemparats, Sant Roc, Bosc de Tosca i Notaris Closells), amb un total de 370 parcel·les, el que suposa un 1’05 horts per cada 100 habitants.


Aquest percentatge és molt superior al nombre d’horts municipals que tenen altres ciutats veïnes com Figueres  (0,06 horts per cada 100 habitants), Banyoles (0,11 horts per cada 100 habitants) o Girona (0,17 horts per cada 100 habitants).

 

Participació