Agustí Arbós assumeix les regidories de Mobilitat i Transició Energètica a l'Ajuntament d'Olot

El plenari també aprova designar els regidor Aniol Sellabona com a representant al nou Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de la Diputació de Girona

Agustí Arbós assumeix les regidories de Mobilitat i Transició Energètica.
Agustí Arbós assumeix les regidories de Mobilitat i Transició Energètica. | Martí Albesa.
22 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:18h
En el primer ple de 2021 d’aquest dijous, 21 de gener –que s'ha allargat quatre hores i un quart–, també s’ha donat compte del canvi de la delegació de competències del regidors. D’aquesta manera, el regidor Agustí Arbós assumeix les regidories de Mobilitat i Transició Energètica –que assumia fins ara el regidor d'Urbanisme Jordi Güell.

Amb aquest canvi, Arbós entra a formar part del Consorci de Vies Verdes, l’AMTU, la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat i de la Red de ciudades por el clima.

La nominació del regidor com a representant del Consorci Vies Verdes, AMTU i la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat i de la Red de ciutades por el clima ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat i l’abstenció de la resta de grups. 

Els àmbits competencials que assumeix a partir d'ara el regidor Agustí Arbós són, pel que f a la regidoria de Mobilitat, els que segueixen:

• Planificació i gestió de la mobilitat. 
• Planificació i gestió del transport públic. 
• Foment i impuls de la mobilitat sostenible.
• Gestió de les infraestructures de mobilitat.
 
I, pel que fa a la regidoria de Transició energètica, aquests:

• Desenvolupament del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). 
• Programa EuroPace. 
• Impuls del Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya  Estalvi i eficiència energètica.
• Impuls de la producció i l’autoconsum d’energia elèctrica amb energies renovables.

Aniol Sellabona al nou Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient

També, en relació al medi, un altre dels punts del plenari ha estat la proposta d’adhesió de l'Ajuntament d’Olot al CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient), novament constituït per la Diputació de Girona, que ha comptat amb el suport unànime del plenari, així com la designació del regidor Aniol Sellabona que, a partir d’ara, passarà a ser el representant en aquesta institució.

El procés de racionalització i redimensió dels ens locals i de tots els organismes que, directament o indirecta en formen part, ha portat a la transformació de la figura jurídica del CILMA, que deixa de ser una associació de municipis per a la prestació de serveis destinats als ens local per a passar a ser un òrgan consultiu i assessor a traves del qual es puguin formular propostes i iniciatives i es puguin impulsar les polítiques públiques que s’hagin de dur a terme en l’àmbit de la sostenibilitat.
 
Arxivat a