Salut ja administra la segona dosi del vaccí contra els coronavirus a les comarques gironines

De demà en vuit, serà el torn dels geriàtrics de la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la resta de municipis

Esteve Font, de 94 anys, en el moment de rebre la segona dosi del vaccí.
Esteve Font, de 94 anys, en el moment de rebre la segona dosi del vaccí. | @icsgirona.
NacióGarrotxa
19 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:02h
El Departament de Salut ha començat a administrar aquest dimarts al matí la segona dosi del vaccí contra el coronavirus SARS-CoV-2a la Regió Sanitària de Girona. Els primers vaccinats han estat els usuaris i treballadors de la residència Gent Gran Creu de Palau, a la ciutat de Girona, on ja es va iniciar la campanya de vaccinació a la regió el passat 27 de desembre.

Aquesta setmana també s’administraran les segones dosis a les comarques de la Garrotxa (dimecres), el Ripollès i el Pla de l’Estany i, progressivament, arribarà a la resta del territori. Les segones dosis en aquestes comarques arribaran entre demà i dissabte al geriàtric de Campdevànol, Edat 3 d’Olot, Bella Tardor de Banyoles i la Torre de Fontcoberta, també a la capital del Pla de l'Estany.

A la residència gironina, en total s’han administrat 75 injeccions de la segona dosi en un primer torn, 56 en residents i 19 en treballadors del centre. En els propers dies s’arribarà a la resta d’usuaris i professionals.
 
Entre els que han rebut avui la segona dosi de la injecció hi ha Esteve Font Nicolàs, de 94 anys, usuari del centre, que fa tres setmanes va ser la primera persona vaccinada a les comarques gironines. “No havia viscut mai res semblant”, ha manifestat en relació a la pandèmia i ha encoratjat la població a vaccinar-se per a aconseguir la immunitat de grup, ni que sigui de forma artificial.
 

Tres infermeres preparen la segona dosi del vaccí a la residència Gent Gran Creu de Palau de Girona. Foto: @icsgirona.


També, ha rebut la segona dosi del vaccí Imma Fornells Sala, auxiliar geriàtrica, que fa poc més de 21 dies va ser la primera professional a rebre el vaccí a la regió.  En el seu cas ha explicat que en les dues últimes setmanes no ha tingut molèsties relacionades amb la injecció i veu en la campanya de vaccinació l’oportunitat de frenar els contagis.
 
Les dosis han arribat al centre Creu de Palau pels volts de dos quarts de deu del matí i un equip format per set infermeres ha estat l’encarregat de preparar i injectar les dosis. A la Regió Sanitària Girona hi ha quaranta infermeres i dotze administratius que integren dos equips mòbils, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarreguen de gestionar les vaccinacions en el territori.
 
A la Regió Sanitària Girona ja s’han vaccinat 15.697 persones, entre residències i professionals sanitaris, que en les setmanes vinents rebran la segona dosi del vaccí de Pfizer-BioNTech. El grau màxim d’immunitat s’aconsegueix set dies després de la segona dosi. Aquesta setmana s'ha previst acabar de vaccinar totes les residències de la Regió Sanitària de Girona, tant de gent gran com de discapacitats.