El brot de la residència Montsacopa d'Olot suma 8 defuncions i 84 contagis del coronavirus

L'edifici s'ha parcel·lat en tres àrees: vermella per als contagiats, taronja per als contactes estrets i verda per als qui no s'han encomanat

La residència Montsacopa d'Olot.
La residència Montsacopa d'Olot. | @ResiMontsacopa.
NacióGarrotxa
19 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:00h
El brot de coronavirus detectat a la residència Montsacopa d’Olot ha afectat 46 dels 87 residents que tenia el centre, entre els quals s’han produït vuit defuncions, persones d'avançada edat amb patologies prèvies.

Pel que fa als professionals, actualment hi ha 38 treballadors contagiats. El primer dels contagis es va detectar a les darreries de desembre de 2020, quan una treballadora va resultar positiva a una prova i immediatament es va activar el triatge massiu de la residència juntament amb totes les mesures de prevenció i contenció del virus.

En aquest primer cribratge es van registrar inicialment 17 residents positius i 5 treballadors més. Progressivament, s’han detectat nous contagis en usuaris i professionals, que també han estat positius als tests.

Des que es va detectar el brot, es va procedir a parcel·lar la residència i aïllar els residents i es van posar en marxa totes les mesures per a contenir-lo. Els usuaris positius de Covid-19 han estat traslladats a la segona planta de la residència –reservada com a zona vermella–, mentre que els contactes estrets es troben en quarantena en una altra planta habilitada com a zona groga.

Pel que fa a la zona verda, hi ha 27 residents amb resultat negatiu, que es troben aïllats de la resta del geriàtric. Aquesta setmana es faran noves proves a tots els usuaris que fins ara han resultat negatius.

Per a poder començar el procés de desaïllament dels usuaris que ja hagin superat la malaltia, en els dies vinents també es faran testos ELISA per a determinar l’estat immunològic dels primers pacients.

Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'Equip d'Atenció Primària d’Olot.

Arxivat a