La segona dosi del vaccí per a la gent gran s'administrarà a partir de dimecres a la Garrotxa

Només resta exclosa de la campanya la residència Montsacopa, on es controla un brot de contagis del coronavirus

Una resident d'El Mrador del Puigsacalm (Vall d'en Bas), rep una primera dosi del vaccí.
Una resident d'El Mrador del Puigsacalm (Vall d'en Bas), rep una primera dosi del vaccí. | @ajuntamentbas.
18 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:13h
Tal com ha pogut saber NacióGarrotxa de fonts del Departament de Salut a les comarques gironines, aquest dimecres, 20 de gener, s'iniciarà la inoculació de la segona dosi del vaccí d'ARNm de la farmacèutica Pfizer a nou de les deu residències geriàtriques de la Garrotxa.

No és el cas, precisament, de la residència Montsacopa d'Olot, on de fa dies s'intenta controlar un nou brot de contagis del coronavirus, amb més d'una cinquantena de persones encomanades –entre personal i residents– i dues defuncions (d'usuaris d'edat molt avançada i amb polimorbiditat).

El passat mes de setembre, la residència Montsacopa ja va patir un brot amb el resultat de dues morts amb Covid-19 i 21 infectats amb el coronavirus. El titular d'aquest centre és el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, per bé que l’equipament està gestionat per l’empresa GAAVOC (Gestora d'Administracio i Atencio a la Vellesa d'Olot i Comarca), que també gestiona els centres de dia rurals de Sant Feliu de Pallerols i de Tortellà a la comarca.

A la resta de residències de la comarca ja han rebut la primera dosi del vaccí 362 usuaris, essent 43.4096 els qui també han estat immunitzats artificalment arreu de Catalunya, segons dades de Salut, i 768.950 persones a tot l'estat.

Altrament, des del passat 12 gener van arribar a Espanya els primers vaccins de Moderna que també es distribueixen des de la setmana passada. En total, es repartiran 599.500 dosis entre totes les comunitats autònomes en un període de cinc setmanes, fins a la tercera setmana de febrer inclosa.