Universos creatius

Olot Cultura explora aquesta setmana l'univers de l'Agrupación Señor Serrano

La companyia serà a Olot per a representar dos espectacles –un sobre "fake news" i l'altre per a infants– i per a relacionar-se amb diversos col·lectius de la ciutat

per NacióGarrotxa , Olot, 18 de gener de 2021 a les 10:06 |
«The Mountain» és un espectacle sobre les notícies falses i una reflexió sobre la veritat. | @OlotCultura.
Comença el primer dels Universos creatius que s’han programat aquesta temporada a Olot. Durant una setmana, Olot Cultura s’endinsa en l’Univers Sr. Serrano, dedicat a la companyia Agrupación Señor Serrano, que representarà The Mountain, divendres a les 19.30 h al Teatre Principal d’Olot, i, al mateix indret, dissabte i diumenge a la tarda hi actuarà amb l'espectacle infantil Olympus: Prometheu.


The Mountain és un espectacle sobre les fake news (notícies falses) i una reflexió sobre el que és la veritat. A l’escenari s'hi podrà veure actors, performers i un set de miniatures, objectes i fotografies que els artistes van manipulant i projectant en una pantalla per a crear el relat. Una proposta radical en el fons i en la forma que farà plantejar moltes preguntes.

Olympus: Prometheus és un espectacle per a infants de 8 a 11 anys, on els adults no hi podran entrar. A través de figures de Lego aquesta proposta  explica el mite de Prometeu d’una manera atrevida i el presenta no només com el que va atorgar el foc als éssers humans, sinó que s’hi entreveuen una multitud d’interpretacions.

 

«Olympus: Prometheus» és un espectacle per a infants de 8 a 11 anys. Foto: @OlotCultura.


Deu grups escolars de 3r i 4t de primària de la Garrotxa assistiran a una funció d’Olympus Prometheus. Les escoles han rebut un dossier pedagògic que ha elaborat la companyia per a poder treballar amb més profunditat el que veuran a l’espectacle, ja sigui abans o després de la funció.


Relacionat amb aquest espectacle, un grup de programadors culturals s’infiltraran a les sessions d’Olympus: Prometheus  i, tot seguit, conversaran amb la companyia. Aquest és el primer espectacle per a infants de l’Agrupación Señor Serrano i el primer del projecte Olympus, que vol explicar en cada obra una figura mitològica clàssica. Amb aquestes converses amb programadors es vol cercar complicitats per a la producció dels següents capítols.

Guia de lectura a la Biblioteca Marià Vayreda

La Biblioteca Marià Vayreda ha dedicat la guia de lectura del mes de gener a obres relacionades amb les fake news, en relació amb les propostes de l’Agrupación Señor Serrano, una recomanació de llibres que es poden agafar en préstec a la Biblioteca sobre aquesta temàtica, que estan exposats a la planta baixa de l’equipament cultural.  

Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre amb seu a Barcelona que crea produccions originals sobre aspectes discordants de l’experiència humana contemporània. Els seus espectacles barregen vídeo en directe, maquetes, text, performances, so i objectes, i tots ells s’estrenen i giren internacionalment.

El 2015 van rebre el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia. Així mateix, ha estat guardonada amb el Premi FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals, el 2016, i amb el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre, el 2017. També, ha rebut dues vegades el Premi al Millor Espectacle de Noves Tendències que atorga la Crítica de Barcelona: el 2014 per a House in Asia i el 2016 per a Birdie. I, encara, cal destacar la Beca Incubadora, que convocava el Festival Panorama d’Olot, que la companyia va guanyar el 2003.


 

 

Participació