Olot incorpora quatre agents cíviques que coordinarà la Policia Municipal

Una de les primeres funcions que han fet ha estat garantir el compliment de les mesures de prevenció del coronavirus o vigilar el mercat setmanal

La presentació de les agents cíviques s'ha fet aquest matí a l'Ajuntament d'Olot
La presentació de les agents cíviques s'ha fet aquest matí a l'Ajuntament d'Olot | Martí Albesa.
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:22h
L’Ajuntament d’Olot ha contractat 4 agents cíviques amb l’objectiu de promoure el civisme, ajudar a prevenir possibles conflictes a l’espai públic i vetllar per la bona convivència a la ciutat, tal com s'ha presentat aquest matí al saló de sessions del Consistori, amb la presència de la regidora de Seguretat, Mariona Camps, i el cap de la Policia Municipal, Ignasi López.

A principis de novembre es van incorporar les persones escollides mitjançant un procés de selecció realitzat des de l’Àrea d’Ocupació de les Mates. Després d’unes setmanes de formació, han iniciat les tasques informatives, advertiments i possibles requeriments segons les necessitats detectades als diferents barris de la ciutat.  
 
Segons el cap de la Policia Municipal, Ignasi López, la contractació d'aquestes agents cíviques s'allargarà nou mesos "amb la voluntat que sigui un èxit i que l'Ajuntament estigui convençut que és bo és necessari d'ampliar-ho" en el temps. "La intenció nostra –ha afegit– és que es pogués consolidar aquest equip."
 

El cap de la Policia Municipal d'Olot, Ignasi López. Foto: Martí Albesa.


Una de les primeres funcions de les agents cíviques ha estat la de donar suport a la Policia Municipal per garantir el compliment de les mesures de prevenció del coronavirus en actes com l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat, o durant la celebració del mercat setmanal.  
 
Les agents cíviques informen sobre la normativa municipal relacionada, principalment, amb la convivència, el trànsit o els residus i, també, donen suport a les feines que realitza la Policia Municipal a les entrades i sortides als centres educatius, en els controls d’animals de companyia o en el compliment de l’ordenança de residus.Si detecten qualsevol incidència o incompliment s’encarreguen d’alertar a la Policia Municipal que té la potestat d’identificar els infractors i imposar la conseqüent multa.  
 

El quepis de les agents cíviques amb l'escut de la ciutat. Foto: Martí Albesa.


En els últims anys, l’Ajuntament d’Olot havia contractat una persona que assumia les tasques d’agent cívica i que, entre altres, s’havia encarregat de campanyes com  la promoció de tinença responsable d’animals de companyia.

Recollint aquesta trajectòria i l’experiència d’altres municipis, Olot ha contractat quatre persones per posar de relleu la tasca informativa i pedagògica que serveixi per a enfortir les estructures de proximitat amb el ciutadà. Es tracta d’un servei que es coordina des de la Policia Municipal i, d’acord amb altres àrees municipals, dóna resposta a altres necessitats detectades per a oferir un major i millor servei a la ciutadania.  

 
Arxivat a