Rebrota el coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot amb dos morts i 55 contagis

Hi ha 36 usuaris afectats i, també, 19 treballadors, després que el mes de setembre ja es van comptar dues defuncions i 21 infectats

La residència Montsacopa d'Olot vista des del darrere.
La residència Montsacopa d'Olot vista des del darrere. | @ResiMontsacopa.
NacióGarrotxa
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:33h
Un nou brot de coronavirus afecta la residència Montsacopa d'Olot amb el resultat de dos morts amb Covid-19 –un dels quals un usuari que va haver de ser hospitalitzat–, i 55 contagiats del SARS-CoV-2. D'aquests 36 són residents –un continuat ingressat– i 19 són professionals del centre.

Segons que ha confirmat el Departament de Salut, els primers contagis es van detectar a finals de desembre quan una treballadora va resultar positiva en una prova. Immediatament, es va activar un cribratge massiu i es van posar en marxa les mesures de prevenció i de contenció del virus. Llavors, es van detectar inicialment 17 resident positius i cinc treballadors.

La realització de noves proves divendres passat, va fer aflorar deu usuaris positius més i sis treballadors. Quan es va detectar el brot, es va sectoritzar la residència i es van aïllar els residents positius.

En les darreres proves fetes amb tests antigènics ràpids realitzades aquest dimarts es van detectar nou contagis més entre usuaris. Els afectats van ser traslladats a la segona planta, reconvertida ara en zona vermella de pacients amb Covid-19.

En total, entre treballadors i residents hi ha 55 persones afectades pel brot però la xifra podria augmentar perquè s'està pendent dels resultats dels últimes tests.

Des del Departament de Salut es fa un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents és vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'equip d'Atenció Primària d'Olot.

Pel que fa a les defuncions hagudes, es tractava de persones d'edat avançada amb patologies prèvies.

El passat mes de setembre, la residència Montsacopa ja va patir un brot amb el resultat de dues morts amb Covid-19 i 21 infectats amb el coronavirus.

Arxivat a